Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2023,
14.50

Osveženo pred

11 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10

Natisni članek

Nyck de Vries Alpha Tauri poplave Imola VN Emilije Romanje Formula 1

Četrtek, 18. 5. 2023, 14.50

11 mesecev, 2 tedna

Ekipe formule 1 umikajo opremo iz Imole

Kako se je dirkač F1 reševal iz poplavljene Emilije - Romanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,10
dirkališče Imola poplave | V četrtek so začeli umikati opremo in tovornjake iz Imole. Okolica dirkališča je poplavljena. | Foto Reuters

V četrtek so začeli umikati opremo in tovornjake iz Imole. Okolica dirkališča je poplavljena.

Foto: Reuters

Po odpovedi dirke v Imoli naslednja dirka formule 1 v Monte Carlu prihodnji konec tedna ni vprašljiva, saj so se razmere na dirkališču Enzo in Dino Ferrari toliko umirile, da lahko ekipe pospravijo opremo in se s tovornjaki odpeljejo iz Imole in proti Monte Carlu. Je pa neprijeten dogodek zaradi poplav v Emiliji - Romanji doživel dirkač ekipe Alpha Tauri Nick de Vries. Obtičal je na eni od cest.

Imola tifosi
Sportal V Imoli upajo na podaljšanje pogodbe s formulo 1

Poplavljen del "paddocka". | Foto: Reuters Poplavljen del "paddocka". Foto: Reuters Razmere v Imoli so se toliko umirile, da so osebje ekip formule 1, formule 2 in produkcijske ekipe, ki bi pripravljale televizijski prenos, v četrtek spustili nazaj na dirkališče Enzo in Dino Ferrari, da bodo lahko pospravili opremo in odpeljali tovornjake. Zdaj sledi selitev v Monte Carlo, kjer se bo po odpovedi VN Emilije - Romanje, ki bi morala biti ta konec tedna, naslednje svetovno prvenstvo nadaljevalo z VN Monaka. Ker so številne italijanske ceste zaradi poplav še vedno zaprte, želijo zapustiti dirkališče čim prej, da bo vsa oprema pravočasno prišla v kneževino. V torek zvečer so namreč evakuirali dirkališče, saj je bila reka Santerno tik pred tem, da prestopi bregove in poplavi "paddock" in nižjeležeče dele dirkaške proge. Sredini helikopterski posnetki so razkrili, da je bil pod vodo del "paddocka" namenjen ekipam formule 2 in produkcijski ekipi.  

V bližini Bologne. | Foto: Reuters V bližini Bologne. Foto: Reuters V poplavah, ki so v preteklih dneh prizadeli italijansko deželo Emilijo - Romanjo je umrlo najmanj osem ljudi, številna mesta in ceste so še naprej pod vodo (najhuje je na širšem območju Ravene), na tisoče ljudi so evakuirali. Tovarna ekipe Alpha Tauri v Faenzi je ostala na suhem, je pa neprijeten dogodek doživel njihov voznik Nyck de Vries. V torek zvečer se mu zaradi poplavljenih cest ni uspelo prebiti do Faenze, kjer so ga v sredo čakale marketinške obveznosti. Obtičal je v manjši vasi z enim samim hotelom, pa še ta je bil poln. Tako je prespal v sobi enega od McLarnovih mehanikov. V sredo zjutraj je ta isti hotel postal zatočišče za okoliške prebivalce, ki jim je poplavilo domove. Po odpovedi velike nagrade Emilije - Romanje je De Vriesa nato v sredo čakala avanturistična vožnja, kot jo je sam poimenoval, čez okoliške hribe, da se je prebil vsaj do Firenc.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nyck De Vries (@nyckdevries)

"Po zaslugi domačinov in oblasti v več vaseh mi je le uspelo, da sem se prebil do doma. Hvala vsakomur posebej, ki mi je pomagal." Na poti je s svojimi očmi videl, za kako veliko naravno nesrečo gre. In njemu ni bilo tako hudo kot številnim domačinom, ki so ostali brez vsega. "Lepo je bilo videti, kako so ljudje pomagali drug drugemu. Z mislimi sem pri vseh, ki jih je prizadela ta tragedija. Kmalu se vrnem v Faenzo, da se srečam z ljudmi iz ekipe in okoliškimi prebivalci. Forza!" je nizozemski dirkač zapisal na Instagramu in dodal nekaj posnetkov, kako se je s svojim luksuznim avtomobilom prebijal po cestah, ki so jih preplavljali hudourniki in zasipali manjši plazovi.

Organizator dirke v Imoli je sporočil, da bo vsem kupcem vstopnic vrnil denar. Lahko pa se odločijo tudi, da jo obdržijo in bo veljala za prihodnje leto. Malo verjetno je, da bi letos našli nadomestni termin.

Kako je bilo v sredo na dirkališču Enzo in Dino Ferrari (foto in video: Reuters):

Fotogalerija
1 / 14

Christian Horner Venus Williams
Sportal "Kam so zašli pri Ferrariju in Mercedesu?"
Imola dirkališče poplava
Sportal Izredne razmere, dirka F1 v Imoli odpovedana #video
F1 Exhibition Madrid
Sportal Spoznajte formulo 1 v njeno drobovje #foto #video

 
Ne spreglejte