Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
12. 2. 2016,
13.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jacques Villeneuve

Petek, 12. 2. 2016, 13.39

8 let

Jacques Villeneuve: V karieri formule 1 sem storil dve hudi napaki

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Svetovni prvak formule 1 iz leta 1997 Jacques Villeneuve je namignil, da bi lahko osvojil še več naslovov prvaka, če bi v karieri sprejemal drugačne odločitve.

Jacques Villeneuve je v formuli 1 debitiral leta 1996 z Williamsom in v svoji prvi sezoni postal svetovni podprvak. Prvak je postal njegov moštveni kolega Damon Hill. Jacquesov trenutek je prišel leta 1997, ko je na finalu v Jerezu kljub trčenju z Michaelom Schumacherjem postal svetovni prvak. Nemcu so zaradi namernega zaletavanja odvzeli naslov podprvaka in vse osvojene točke.

Leta 1999 je Villeneuve prestopil k novoustanovljeni ekipi BAR in tam ostal do leta 2003. Za leto 2004 je ostal brez pogodbe. Za Renault je odpeljal samo zadnje tri dirke sezone, potem ko je Flavio Briatore odpustil Jarna Trullija. Leta 2005 je svojo kariero nadaljeval pri Sauberju in jo leta 2006 končal z BMW Sauberjem.

"Ničesar ne obžalujem. Moja edina napaka je bila, da sem leta 2002 podaljšal pogodbo z BAR-om, čeprav sem imel ponudbo Renaulta," je za francoski magazin Auto Hebdo razkril Jacques Villeneuve. Če bi takrat prestopil k Renaultu, bi bil njegov moštveni kolega Fernando Alonso, ki je prav z Renaultom v letih 2005 in 2006 osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka.

Kanadčan bi lahko bil prvak z McLarnom, če ...

Kanadčan je še poudaril, da bi lahko njegova kariera formule 1 šla po drugi poti, če bi se takoj za tem, ko je leta 1997 postal svetovni prvak, odločil drugače.

"Takrat sem prejel ponudbo McLarna. Adrian Newey me je poklical in me prosil, naj ne podpišem pogodbe z BAR-om in naj se namesto tega pridružim njemu. Rad me je imel, ker je videl, kaj sem z njegovimi dirkalniki naredil pri Williamsu. Drug drugega sva zelo spoštovala."

Z McLarnom je Mika Hakkinen v letih 1998 in 1999 osvojil dva zaporedna naslova svetovnega prvaka formule 1.

"Danes je lahko reči, da bi bilo super z McLarnom, a kako bi lahko zamudil priložnost imeti svoje lastno moštvo v formuli 1?" je dodal Villeneuve, ki je bil s svojim menedžerjem Craigom Pollockom solastnik BAR-a.

Ne spreglejte