Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
21. 1. 2013,
19.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mercedes Lewis Hamilton

Ponedeljek, 21. 1. 2013, 19.18

8 let

Hamiltonov prvi delovni dan v Mercedesu

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ne le Toto Wolff, v Mercedesu je od tega ponedeljka uradno tudi Lewis Hamilton. Obiskal je glavni štab nemškega koncerna in v srebrnih oblačilih prvič poziral kot član Mercedesove ekipe.

Lewis Hamilton se je jeseni po šestih letih dirkanja za McLaren, s pomočjo katerega je od svojega 13 leta dirkal tudi v nižjih serijah, odločil za nov izziv. Čeprav je Mercedes v treh letih osvojil eno samo zmago, je izbral nemški koncern. A ne gre spregledati, da srebrno puščico izdelujejo v Brackleyju, v tovarni Rossa Brawna, ki je bil z Mercedesovim predhodnikom leta 2009 prvak.

Osemindvajsetletni Britanec ima za sabo 110 dirk, na katerih je bil 49-krat na stopničkah (21-krat na najvišji). Zaveda se, da bo v prvi sezoni z Mercedesom težko zmagoval. Pripravljen je počakati leto ali dve. Ga pa Fernando Alonso (Ferrari) smatra za najhujšega tekmeca in celo napoveduje, da bo na vrhu že letos. Kam res lahko posežene, bomo videli čez dva meseca.

Da v Stuttgartu in Brackleyju mislijo zelo resno, so dokazali tudi s podpisom pogodbe z Nikijem Laudo in Totom Wolffom. Glavne odločitve v moštvu bosta sprejemala prav Avstrijca (neizvršni predsednik in direktor), Brawn se bo lahko tako povsem posvetil le razvoju dirkalnika in dirkam.

Ponedeljek je bil za Hamiltona prvi "delovni dan" pri Mercedesu. "Zame je velik privilegij, da sem postal član Mercedesa. Počaščen sem, da so me sprejeli v ekipo," je v prvi izjavi dejal Hamilton. "Vsi v ekipi so neverjetno predani delu in nalogi, da spreobranejo rezultatsko krivuljo. To mi daje veliko motivacije." Četudi ne bo zmag, bo že ta sezona čudovito potovanje, dodaja. "To bo zanimivo leto, zanimivo popotovanje. Mislim, da bomo uživali v tem popotovanju." Ne skriva, da si vseeno želi kakšne zmage. "Zelo težko bo konkurirati Red Bullu, McLarnu in Ferrariju, a mislim, da ni nemogoče." Svoj novi dirkalnik bo tako kot mi vsi videl četrtega februarja, dan kasneje pa ga bo na testiranjih v Jerezu tudi preizkusil.

Ne spreglejte