Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
1. 11. 2012,
21.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mercedes McLaren Lewis Hamilton Nico Rosberg

Četrtek, 1. 11. 2012, 21.53

8 let

Hamiltona slaba forma Mercedesa ne skrbi

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Lewis Hamilton pred VN Abu Dabija zatrjuje, da je z mislimi še povsem pri McLarnu in padca v formi njegove bodoče ekipe Mercedes sploh ni opazil. Tudi Nico Rosberg ni zaskrbljen.

Mercedes je edina od deveterice ekip s točkami letos, ki na zadnjih treh velikih nagradah ni osvojila niti točke - odkar so podpisali pogodbo z Lewisom Hamiltonom. Britanskega dirkača, ki ima pred sabo še zadnje tri dirke z McLarnom, to ne skrbi. "S svojo odločitvijo sem še naprej zelo zadovoljen. Včasih pač izgubiš stik z vrhom, tudi mi smo imeli včasih težave z osvajanjem točk," se miri 27-letnik in zatrjuje, da je za zdaj z mislimi še povsem pri McLarnu. "Sploh ne razmišljam o njih in niti nisem videl, ali imajo težave z dirkalnikom ali če odstopajo. Osredtočen sem le na to, da bi z McLarnom osvojili konstruktorsko prvenstvo. Teoretično še lahko osvojimo moštveni naslov, zato gremo s polno paro v dirko," je v "paddocku" dirkališča Yas Marina v četrtek zatrjeval lanski zmagovalec Abu Dabija.

Čeprav ga z Mercedesom čaka velik izziv, zatrjuje, da je pripravljen nanj. "Ko sem sprejel odločitev, sem se tega zavedal. Vedel sem, da bo izziv zelo velik. Dobro sem premislil in vem, kaj me čaka. Morda naloga postaja vse težja, a se je že veselim. Res sem navdušen, da bom spoznal nove ljudi in bom v novem okolju." Tudi zdajšnji ekipni kolega Jenson Button ga svari, da zmag morda ne bo. "Prva sezona z novo ekipo je vedno težka. Za Lewisa bo to povsem nova izkušnja. Hiter je, a zgraditi ekipo okrog sebe in začeti zmagovati ni lahko."

Tudi Rosberg verjame v ekipo

"Dirkalnik enostavno ni dovolj hiter," je po 11. mestu na VN Indije dejal Nico Rosberg. A Nemec verjame, da bo Mercedes v naslednji sezoni povsem drugačen, da bo z njim lahko zmagoval. Da bi jim to uspelo, je Niki Lauda, novi svetovalec ekipe in koordinator med Stuttgartom in Brackleyjem, že zamenjal nekaj ključnih mož v razvojnem oddelku.

"Ne skrbi me, saj je ekipa vse boljša. V tovarni smo naredili številne spremembe in to bo imelo velik vpliv na nov dirkalnik. Letos so se spremembe zgodile prepozno. Prepričan pa sem, da bomo odslej vse boljši in boljši. Lewis je lep dokaz, da je temu res tako. Verjame v ekipo in zato prihaja k nam," je v Abu Dabiju pripovedoval 27-letni Rosberg.

Ne spreglejte