Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Ponedeljek,
4. 2. 2013,
20.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Mercedes Nico Rosberg Michael Schumacher

Ponedeljek, 4. 2. 2013, 20.23

8 let

Hamilton: Srečen, ker imam nov izziv, ker začenjam znova

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V Mercedesu ne napovedujejo naslova prvaka, niti zmag. Ross Brawn, Lewis Hamilton in Nico Rosberg so na predstavitvi dirkalnika W04 govorili predvsem o napredku od lani.

Lani bi bil z McLarnom lahko prvak, a jim je zaradi preveč odstopov spodletelo. Letos ga čaka še težja naloga, saj je odšel v šele petouvrščeno moštvo minulega prvenstva. Lewis Hamilton se tako zaveda, da se bo moral v svoji prvi sezoni pri Mercedesu zadovoljiti z občasnimi uvrstitvami na stopničke. Borba za zmage in naslov prvaka realno ni možna, čeprav je vodja ekipe Ross Brawn na ponedeljkovi predstavitvi v Jerezu dejal, da so optimizirali aerodinamični dizajn prednjega krilca in izpuha. "Mislim, da imamo kar nekaj inovativnih delov na dirkalniku, a so skrite očem. Verjamemo v naše rešitve, a oceno bomo lahko dali šele v naslednjih tednih, zagotovo pa v Melbournu."

"Ne vem, kje bomo. Fantje so sicer pripravili nekaj izboljšal, a še vedno gre za evolucijo lanskega dirkalnika," trdno na realnih tleh ostaja 28-letni Hamilton. "Letos gre za prilaganjanje na ekipo. Vzpostaviti moramo dobre odnose in delati na razvoju dirkalnika, tudi že na dirkalniku za naslednje leto. Sam ne delam čudežev, napredovati mora ekipa." Mercedes si zasluži več, pove Hamilton. Načrt za 2013 je tako korak za korakom. Lani so sicer zmagali na VN Kitajske, a na stopničkah so bili le trikrat. "Najprej moramo redno končevati dirke, nato priti na stopničke in šele nato bomo lahko razmišljali o zmagah," se naprej ozira prvi Britanec za volanom tovarniškega Mercedesa po Stirlingu Mossu (1955).

Rosberg: Naprej moramo zmanjšati zaostanek

Nekaj mesecev mlajši Rosberg, ki bo za Mercedes dirkal četrto sezono, ne pričakuje uspešnega začetka sezone. "Saj sem samozavesten, a da bi začeli sezono tako dobro kot lani, v to pa ne verjamem. Ob koncu lanskega leta je bil zaostanek kar velik. Naprej moramo zmanjšati zaostanek. To je naš osnovni cilj za začetek sezone. Verjamem, da nam bo to uspelo. Nato pa moramo vso sezono razvijati dirkalnik. Lani smo sredi leta obstali." In tako se jim je jeseni zgodil niz petih dirk brez ene same točke. Če bo načrt "korak za korakom" deloval, pa morda jeseni posežejo tudi po kakšni zmagi, zaključuje Rosberg. O njihovem nekdanjem dirkaču Michaelu Schumacherju pa na predstavitvi nismo slišili niti besede.

Nico Rosberg je W04 preizkusil prvi (že dopoldne), popoldne pa je priložnost dobil še Lewis Hamilton (poglejte v videu). A prvo pravo oceno bosta lahko dala šele po testiranjih, ki bodo od torka do petka potekala v sončnem Jerezu.

Ne spreglejte