Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Nedelja,
29. 11. 2015,
19.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lewis Hamilton Nico Rosberg Mercedes Abu Dabi

Nedelja, 29. 11. 2015, 19.34

8 let

Hamilton po suvereni Rosbergovi zmagi: Biti prvak je tisto, kar šteje

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Mercedesov dirkač formule 1 Lewis Hamilton je po tretjem zaporednem porazu v internem dvoboju z Nicom Rosbergom poudaril, da so občutki boljši, če si prvak, kot če zmaguješ.

Lewis Hamilton je bil na finalu v Abu Dabiju 8,2 sekunde prekratek za zmago, a zaradi tega ni padel v depresijo. Britanec je bil zadovoljen, da je sezone po napornih osmih mesecih in pol konec, in se že zazrl v prvenstvo 2016, ko bo lovil tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka formule 1 in četrtega v karieri.

"To je bilo čudovito leto in vse najboljše Združenim arabskim emiratom. Kako super občinstvo smo imeli danes. Vesel sem, da je konec sezone, zdaj lahko resnično uživamo. Moram dati kapo dol pred svojim moštvom, pred super dirkalnikom, pred vrhunskimi postanki v boksih. Vse je preseglo naša pričakovanja."

"Mercedes-Benz je najboljše moštvo na svetu. Ponosen sem, da sem lahko del njega. S tem moštvom bom še prihodnja tri leta in komaj čakam, da se z njimi vrnem v prvenstvu 2016," je po finalu sezone za crash.net poudaril Lewis Hamilton.

''Zame se lahko brez problema prvenstvo 2016 začne že jutri''

Nico Rosberg je bil nad tretjo zaporedno zmago tako navdušen, da bi najraje videl, da bi se prihodnja sezona začele že jutri. "Navdušen sem nad tem, kako se je končala sezona. Kaj takšnega se lahko v prihodnji sezoni zgodi kadarkoli. Kar zadeva mene, se lahko prvenstvo 2016 začne že jutri. Ne potrebujem počitnic. Lepo je tako končati sezono in na tak način oditi na dopust. Hvala mojemu moštvu, danes ste mi spet dali res neverjeten dirkalnik. Sem v ekstazi. Zimo bom pričakal zelo vesel."

Nemec je bil zelo ponosen na to, da je v internem dvoboju premagal Hamiltona, ki je eden najboljših dirkačev formule 1: "Z Lewisom se je zmeraj težko boriti. Je eden najboljših v karavani, zaradi česar je občutek, ko ga premagaš, še boljši. Komaj čakam prvenstvo 2016. Prepričan sem, da bo prihodnja sezona spet vrhunska. Verjamem, da nama bo moštvo spet priskrbelo neverjeten dirkalnik."

"Seveda se zavedamo grožnje rdečih dirkalnikov (Ferrarijevih dirkačev Vettla in Raikkonena, op. p.). Nočemo, da bi prišla preblizu. Čez zimo bomo dali svoj maksimum in skušali trenutno formo raztegniti tudi v prihodnjo sezono. Škoda, ker je prvenstvo 2016 še zelo daleč, a nocoj se bom zabaval ter užival v svoji formi in napredku. Prišla sta prepozno, a je vseeno krasno."

Ne spreglejte