Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 10. 2020,
16.03

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Lommel Tim Gajser Tim Gajser MXGP

Torek, 20. 10. 2020, 16.03

3 leta, 6 mesecev

MXGP, Lommel

Gajser z lepo popotnico na drugi del naloge v Lommelu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Tim Gajser | Tim Gajser bo v sredo nastopil na drugi od treh dirk svetovnega prvenstva v belgijskem Lommelu. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Tim Gajser bo v sredo nastopil na drugi od treh dirk svetovnega prvenstva v belgijskem Lommelu.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Slovenski motokrosist Tim Gajser bo v sredo nastopil na drugi od treh dirk svetovnega prvenstva v belgijskem Lommelu. Prvi del naloge je v nedeljo opravil odlično, saj je drugič v sezoni zmagal in ima zdaj v SP v elitnem razredu MXGP že 48 točk naskoka.

Preizkušnje v Lommelu se v karavani motokrosistov drži sloves ene najzahtevnejših, saj je podlaga specifično mivkasta in vožnja na njej tudi največjim mojstrom povzroča težave. Nekoč se je na tej podlagi slabše znašel tudi svetovni prvak, toda po okrepljenih treningih na mivki in z lansko zmago je pokazal, da je tudi na tem področju napredoval. Nenazadnje pa je to potrdil še v nedeljo, ko je drugič v tem letu ugnal vso konkurenco.

"Izvrstno je deloval in če ne bi bilo ene drobne napake, bi zmagal s polnim izkupičkom. A vsaka zmaga v Lommelu je izjemen dosežek, Tim pa potrjuje, kako zelo je napredoval na mivki. Dobil je zadnji dve dirki na tem terenu in še povečal naskok v SP," je svojega prvega aduta pohvalil Marcus Pereira de Freitas, vodja njegove ekipe Honda.

"Tako veliko dela smo vložili na mivki, ogromno sem treniral na tej podlagi in zdaj se je to spet poplačalo. Izjemna hvala vsem v moji ekipi in vsem, ki me podpirajo. Prizadeval si bom, da bom še boljši, dal bom vse od sebe tudi v naslednjih dirkah," pa je po tej prvi zmagi na trojčku dirk v Belgiji dejal Gajser.

Gajser ima v SP 488 točk, Cairoli 440, Prado in Seewer pa po 429. | Foto: Grega Valančič/Sportida Gajser ima v SP 488 točk, Cairoli 440, Prado in Seewer pa po 429. Foto: Grega Valančič/Sportida

Povečanje vodstva v SP

Novih 47 točk mu je prineslo še dodatno povečanje vodstva v SP. Njegova najhujša tekmeca sta tokrat ostala precej zadaj, Italijan Antonio Cairoli je bil le deveti, Švicar Jeremy Seewer pa četrti.

A v boj za prvaka se je zdaj vključil tudi Jorge Prado. Španec je zmagal na domači dirki v predmestju Madrida in bil tretji v Belgiji, po točkah pa je že ujel Seewerja na tretjem mestu v SP. Čeprav ima Gajser lepo prednost, prvenstvo še ni odločeno. Do konca je še pet dirk, na voljo pa največ 250 točk.

Gajser ima sicer v SP 488 točk, Cairoli 440, Prado in Seewer pa po 429.

Sledi selitev v italijansko Pietramurato

Po sredi, ko bo dirka v Lommelu imela naziv VN Limburga, bo v nedeljo tam še preizkušnja za VN Lommela. Potem pa se bo karavana preselila v italijansko Pietramurato, kjer se bo z zadnjim trojčkom med 1. in 8. novembrom sezona 2020 tudi končala.

V razredu MX2 bo tudi na drugi dirki v Lommelu nastopil Jan Pancar, ki je v nedeljo iztržil štiri točke za SP za skupno 21. mesto na dirki. Na tem mestu je tudi v seštevku sezone, doslej je zbral 82 točk, vodi pa zmagovalec nedeljske dirke Francoz Tom Vialle s 569 točkami, v boju za naslov je še domačin Jago Geerts s 516.

V sredo bodo v elitne, razredu MXGP dirkači startali ob 13. in 16. uri, v MX2 pa bosta vožnji ob 12. in 15. uri.

Preberite še:

Tim Gajser
Sportal Tim Gajser ugnal vse in še povečal prednost na vrhu
Tim Gajser
Sportal Tim Gajser: Če se bom na dirkah zabaval, bo prišel tudi rezultat ...
Ne spreglejte