SiolNET. Sportal Avtomotošport
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Edini Slovenec na Dakarju je poškodovan in izmučen, a vztraja

0

termometer

S sobotno etapo od Uyunija do Salte, ki so jo poleg dolžine zaznamovale še težave z neugodnimi vremenskimi razmerami, se je v Južni Ameriki končal prvi dirkaški teden vzdržljivostnega relija Dakar.

Tudi za edinega slovenskega udeleženca Simona Marčiča, ki kljub nekaj padcem in poškodbam še vztraja.

"Včerajšnja etapa je bila zelo naporna, imeli smo 550 km hitrostnih preizkušenj, ves čas na 3000 metri ali še višje. Zelo me je izčrpalo, bilo je naporno. Prehitevali so me tudi avtomobili, pot je bila zelo razrita, na koncu me je ujela tema ... težko sem se prebil do cilja," je po koncu sedme etape priznal Marčič.

"Dakar je res težka preizkušnja, upam, da so zdaj malo lažje, ker bo prost dan. Za nameček sem se še prehladil, ker v taboru, ko sem prišel do tja, v kopalnici ni bilo več tople vode. Tale Dakar se res testira, iz kakšnega testa sem," je po koncu prvega dela Dakarja in pred današnjim edinim dnevom počitka sporočil edini slovenski predstavnik na letošnji izvedbi tekmovanja. Zanj je to drugi nastop, pred dvema letoma je končal že po treh etapah z zlomljeno roko.

Tako hudo se še ni boril sam s sabo

Marčič je sicer sobotno etapo med motociklisti končal na 77. mestu, skupno, v vodstvu je Avstralec Toby Price, pa je Marčič zdaj 89.

Marčič je imel sicer še precej več težav etapo pred tem, ko je, poškodovan zaradi padca, komajda prišel na cilj. "Tako hudo se še nisem boril sam s sabo. Ne vem, ali me je bolj bolela ključnica ali prst, še težje pa je bilo prepričati glavo, naj se za bolečino ne meni. Na trenutke sem se mi od bolečine hotelo zamegliti pred očmi in takrat sem vozil zares počasi. Vsi so me prehitevali in tudi to so svojevrstne muke," je podoživel dogajanje na dirki, kjer si je sicer za prvi cilj zadal to, da sploh pride do cilja, zaradi česar tudi vztraja kljub zanj ne najboljšim okoliščinam.

Reli Dakar se bo nadaljeval v ponedeljek, končal pa 16. januarja.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin