Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
5. 7. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

formula1 Sauber

Torek, 5. 7. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Dirkači formule 1 bi lahko kmalu sedeli v Tetra Pakih

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Tetra Pak, glavni mecen švedskega dirkača formule 1 Marcusa Ericssona, naj bi občutno povečal svojo prisotnost v športu. V igri naj bi bil prevzem hirajoče švicarske ekipe Sauber.

Uradna potrditev sklenjenega dogovora med Sauberjem in Tetra Pakom je le še vprašanje časa, je izjavil uveljavljeni brazilski novinar formule 1 Livio Oricchio. Multinacionalka Tetra Pak, ki se ukvarja s pakiranjem hrane, svoje posle vodi iz švedskega Lunda in švicarske Lozane. Tudi Sauber ima svojo tovarno dirkalnikov formule 1 v Švici, natančneje v Hinwillu.

Že aprila so se razširile govorice, da je prav Tetra Pak z vnaprejšnjim izplačilom Sauberju omogočil potovanje na kitajsko dirko. Pred kratkim je Sauber čudežno našel denar za izplačilo svojih 300 zaposlenih, ki so na plače čakali dva meseca. V ozadju naj bi spet stal Tetra Pak.

Ta multinacionalka naj bi s svežo finančno injekcijo dala Sauberju tudi možnost, da je razvil nov aerodinamični paket, a ga verjetno še ne bodo uporabili ta dirkaški konec tedna v Silverstonu. Švicarsko moštvo pa bo v Angliji oboroženo z  izboljšano različico Ferrarijevega motorja, ki naj bi bila konkurenčna Manorju.

Trenutno ima Manor (desno) prednost pred Sauberjem v lovu za dobitkom 50 milijonov evrov. | Foto: Trenutno ima Manor (desno) prednost pred Sauberjem v lovu za dobitkom 50 milijonov evrov.

Sauber pribit na dno lestvice

Prav Manor je po dirki v Avstriji postal Sauberjeva nočna mora. Pascal Wehrlein je v Spielbergu osvojil eno točko, ki bi se lahko po koncu sezone izkazala za zlata vredno. Manor je postal deseti konstruktor v prvenstvu in če bo tam ostal, bo od izvršnega direktorja formule 1 Bernieja Ecclestona prejel okoli 50 milijonov evrov. Sauber pa je brez točk pribit na dno lestvice, na enajsto mesto. Če bo tam ostal, ga lahko pred propadom reši samo bogat sponzor ali prevzem.

Če bo Tetra Pak kmalu prevzel Sauber in investiral v razvoj dirkalnika, bi lahko na preostalih 12 dirkah osvojil kakšno točko, prehitel Manor in pobral Berniejevih 50 milijonov evrov.

Ne spreglejte