Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 12. 2020,
8.26

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

4

Natisni članek

Koronavirus Formula 1 Lewis Hamilton

Nedelja, 13. 12. 2020, 8.26

3 leta, 4 mesece

Lewis Hamilton se ne predaja

Čeprav je mlad in v formi: Povsem me je izčrpalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

4

Lewis Hamilton | Lewis Hamilton še vedno čuti posledice nove koronavirusne bolezni. Od bolečin v pljučih, do izčrpanosti in izgube telesne teže.  | Foto Reuters

Lewis Hamilton še vedno čuti posledice nove koronavirusne bolezni. Od bolečin v pljučih, do izčrpanosti in izgube telesne teže.

Foto: Reuters

Britanski dirkač Lewis Hamilton še vedno ni povsem nared po okužbi z novim koronavirusom. "Nisem 100-odstotno pripravljen. Še vedno čutim posledice v pljučih, a bi dirkal tudi, če bi mi roka odpadla," je svojo zagretost opisal sedemkratni svetovni prvak.

35-letni Lewis Hamilton, ki se je s sedmim naslovom svetovnega prvaka, ki si ga je zagotovil že pred koncem sezone, izenačil z legendarnim Nemcem Michaelom Schumacherjem, si je kljub temu, da še vedno čuti posledice koronavirusa, želel nastopiti na zadnji dirki te sezone.

Lewis Hamilton
Sportal Sedemkratni svetovni prvak nič več pozitiven

Prejšnji vikend v Bahrajnu je dirko izpustil, danes bo zagotovo na štartu dirke v Abu Dabiju. V včerajšnjih kvalifikacijah si je zagotovil 3. štartno mesto za Red Bullovim Maxom Verstappnom in moštvenim kolegom v Mercedesu – moštvo je že prvak v konstruktorskem seštevku - Valtterijem Bottasom.

Lewis Hamilton | Foto: Reuters Foto: Reuters

A kot pravi, še ni povsem nared. "Še vedno čutim posledice v pljučih, ampak želel bi nastopiti v vsakem primeru, tudi če bi mi odpadla roka. To dirkači pač počnemo. Zagotovo ne bo najlažja dirka, a bom poskusil in dal vse od sebe," je obljubil navijačem.

Kot največjo posledico nove koronavirusne bolezni je Hamilton izpostavil popolno izgubo energije.

"Eden od simptomov virusa je, da te resnično izčrpa. Poskušal sem nabrati čim več spanca, ampak polnjenje baterij ni več tako preprosto, kot je bilo v preteklosti," je dejal. V zadnjem tednu je izgubil tudi nekaj telesne teže. "Nisem enak, kot sem bil na zadnji dirki, a me to ne bo ustavilo pri tem, da bom na dirki dal vse od sebe."

Lewis Hamilton | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot rečeno je naslov svetovnega prvaka že oddan, se bo pa danes bila bitka za naslov svetovnega podprvaka. Pred zadnjo dirko sezone je v boljšem položaju Bottas z 205 točkami, medtem ko jih ima Verstappen, ki bo danes prvič štartal s prvega štartnega mesta v tej sezoni, 189. 

Max Verstappen
Sportal Verstappnu zadnji najboljši štartni položaj v sezoni

Iz druge vrste bo ob Hamiltonu začel še Britanec Lando Norris (McLaren), izhodišče iz tretje vrste pa sta si privozila drugi Red Bullov dirkač Tajec Alexander Albon in drugi McLarnov Španec Carlos Sainz.

Zadnja dirka sezone se bo v Abu Dabiju začela ob 14.10 po slovenskem času.

Ne spreglejte