Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
18.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jenson Button Sebastian Vettel

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 18.27

8 let

Button: Počutil sem se kot tarča, na katero vsi streljajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
McLarnov dirkač Jenson Button je po VN-ju Madžarske potožil, da se je večino dirke počutil kot tarča, na katero vsi streljajo.

Britanski dirkač je najprej v 17. krogu doživel fizični stik z Red Bullovim Sebastianom Vettlom, nato pa sedem krogov pozneje še z Lotusovim voznikom Romainom Grosjeanom.

''Bila je zabavna dirka, a zdelo se mi je, da sem večino dirke tarča. Vem, da sem počasnejši, vendar se mi je zdelo, da sem bil za Sebastiana in Romaina tarča. Sebastian mi med svojim prehitevalnim manevrom po notranji strani sploh ni prišel s kolesom ob bok, temveč je s sprednjim krilcem zadel moje zadnje kolo. Na srečo mi ni počil gume, a sem mu poškodoval sprednje krilce,'' je trčenje z Vettlom opisal Jenson Button.

McLarnov dirkač pa je bil manj prizanesljiv do Grosjeana: ''Skorajda sem iz kabine pomolil roko in mu sporočil: 'Kaj pa počneš? V sekundi bom na travi!' In potem sem res bil. Mislim, da v tistem trenutku sploh ni razmišljal. Lahko bi se izšlo veliko slabše, kot se je. Obema bi lahko uničil dirko. Sicer je ni, a če se bo to ponovilo, bi se lahko zgodila huda nesreča.''

Romain Grosjean se je opravičil Buttonu, ker je med prehitevanjem s svojim kolesom udaril ob njegovo kolo, in priznal, da je storil napako: ''Pri Jensonu sem bil malo preveč na levi strani. Steza se je ozko vzpenjala navkreber in jaz sem bil 'preširok', zato bi se mu rad opravičil. Imela sva srečo, da si nihče ni nič poškodoval, in to je dobro.''

Grosjeanovo opravičilo pa ni prepričalo komisarjev VN-ja Madžarske, ti so po zaslišanju obeh dirkačev Francoza kaznovali z 20-sekundnim pribitkom. Kljub temu je Romain obdržal šesto mesto.

Ne spreglejte