Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
9. 6. 2012,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jenson Button Felipe Massa VN Kanade Ferrari McLaren Mercedes

Sobota, 9. 6. 2012, 10.53

8 let

Button ni zaskrbljen, optimistični v Ferrariju

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Še vedno imam lahko dober vikend," kljub malo odpeljanim krogov v petek zatrjuje Jenson Button. Še bolj optimistični so v Ferrariju. Felipe Massa: "To je bil najboljši petek letos."

Čeprav je Jenson Button (McLaren) v petek odpeljal najmanj krogov med vsemi (na drugem treningu le 14), verjame, da se v soboto ob 19.00 lahko bori na prvi štartni položaj. Če so njegovi mehaniki uspeli odpraviti težave z menjalnikom in najti prave nastavitve, bo lahko tako hiter kot Lewis Hamilton, ki je dobil petkova treninga. "Še vedno imam lahko dober vikend. Vsi v ekipi smo pozitivni. Dirkalnik je hiter. Lewis je bil odličen, zelo hiter. Nisem zaskrbljen."

Negativno presenečenja petka v Montrealu je ekipa Lotus. Romain Grosjean in Kimi Räikkönen sta bila popoldne le 14. in 15. "Občutek v dirkalniku je kar dober. Morda nam manjka le nekaj oprijema. Ko bo topleje, nam bodo tudi pnevmatike delovale bolje," se hrabri Kimi Räikkönen. V ozadju je bil tudi Williams, medtem ko prvi ekipi z renaultovimi motorji - Red Bullu - znova kaže zelo dobro.

Ko bo topleje, bo izziv obraba zadnjih pnevmatik

Michael Schumacher je po sedmem in 10. rezultatu petkovih treningov dejal, da je njegov Mercedes še hitrejši. Nico Rosberg je opozoril za glavni izziv tega vikenda: "Glavna težava bo obraba zadnjih pnevmatik. Ker je bilo nekoliko hladneje, to v petek še ni bil tolikšen problem. Drugače bo v preostanku konca tedna, saj bo topleje."

Resno gre računati na Ferrari: Fernando Alonso in Felipe Massa sta bila popoldne drugi in tretji. V petek so preizkušali nov izpušni sistem in bili z njim zelo zadovoljni. "Lahko smo zelo veseli, saj vse novosti na dirkalniku delujejo," je izpostavil Felipe Massa. "Dirkalnik je dobro uravnotežen. Ves čas je bil konstantno hiter. Če potegnem črto: to je bil najboljši petek letos. Upam, da se bo tako nadaljevalo tudi v soboto in nedeljo."

Sedmi dirkaški vikend sezone se s tretjim treningom nadaljuje v soboto ob 16.00.

Ne spreglejte