Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 12. 2013,
18.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ron Dennis Ross Brawn McLaren

Torek, 17. 12. 2013, 18.47

8 let

Bo partnerstvo McLaren-Honda-2015 prineslo novega šefa?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Legenda formule 1, izvršni predsednik skupine McLaren Ron Dennis je potrdil, da se je pogovarjal z Rossom Brawnom, ki se je po koncu letošnje sezone razšel z Mercedesom.

''Res je, z Brawnom sva poklepetala. Če sem ga prav razumel, si bo vzel leto dni odmora,'' je za BBC izjavil Ron Dennis in tako zavrnil namigovanja medijev, da bi lahko Ross postal McLarnov šef že v prvenstvu 2014. Morebiti pa sta se Dennis in Brawn pogovarjala o možnosti, da bi zdaj že nekdanji Mercedesov šef vodenje McLarna v formuli 1 prevzel leta 2015, ko bo njegov motorni dobavitelj postala Honda.

Brawn je s Hondo že sodeloval leta 2008, ko je imel japonski konstruktor motorjev v formuli 1 še lastno moštvo. Istega leta se je Honda umaknila iz športa, moštvo pa je prevzel Brawn in 2009 osvojil tako dirkaški (Jenson Button) kot tudi konstruktorski naslov svetovnega prvaka (Jenson Button in Rubens Barrichello). Leta 2010 je Ross ekipo prodal Mercedesu in ostal njen šef. Po koncu letošnje sezone sta se partnerja razšla. Takoj zatem so mediji Brawnu že začeli ''iskati službo'' in jo našli na različnih položajih: lahko bi postal šef pri Ferrariju, McLarnu ali Williamsu ali pa bi se zaposlil pri Mednarodni avtomobilistični zvezi.

''Ne bi bilo pošteno ali primerno, če bi razkril, ali me je katera izmed strani povabila na razgovor. V začetku prihodnjega leta bom začel svojo ribiško avanturo in samo čas bo povedal, ali se bova s formulo 1 sploh še kdaj združila,'' je Dennisovo izjavo pokomentiral Ross Brawn, ki se bo o svoji nadaljnji karieri v formuli 1 odločil poleti 2014. Oseminpetdesetletni Britanec je leto dni že počival leta 2007, ko se je razšel s Ferrarijem.

Ne spreglejte