Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 4. 2020,
18.25

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Klemen Gerčar AMZS

Četrtek, 9. 4. 2020, 18.25

4 leta

#TrenirajDoma!

AMZS s Klemnom Gerčarjem poziva: trenirajte doma!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Klemen Gerčar | Del projekta je tudi Klemen Gerčar. | Foto Porson media

Del projekta je tudi Klemen Gerčar.

Foto: Porson media

Nekateri ljubitelji motošporta kljub številnim pobudam #ostaniDoma med zdravstveno krizo z novim koronavirusom tega priporočila ne upoštevajo, v zadnjem obdobju pa se je povečalo tudi število nedovoljenih voženj v naravi. Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) zato s pomočjo nekdanjega svetovnega prvaka v motokrosu Klemna Gerčarja poziva: #TrenirajDoma!

Zaradi epidemije novega koronavirusa in da bi preprečili širjenje okužb, je nacionalna športna zveza za motošport in karting AMZS že v začetku marca do nadaljnjega odpovedala dirke državnega in pokalnega prvenstva pod svojim okriljem. Članice AMZS in društva oziroma klubi s športno licenco AMZS so odpovedali tudi rekreativna tekmovanja in zaprli proge, na katerih sicer trenirajo vozniki s tekmovalnimi ambicijami in rekreativci.

V zadnjih tednih pa je opaziti, opozarjajo pri AMZS, da nekateri ljubitelji motošporta napotka, naj ostanejo doma, ne upoštevajo. In to kljub pozivom stroke ter pristojnih institucij, naj se v tem obdobju, ko je zdravstveno osebje osredotočeno na delo s pacienti s covidom-19, ne ukvarjamo s športi, kjer obstaja večja verjetnost poškodb, pri katerih bi bila potrebna zdravniška pomoč.

"Takšno ravnanje je nesprejemljivo in nedopustno, zato še enkrat pozivamo vse, ki radi sedejo na motocikel, naj v tem času trenirajo doma. Trenutno je najpomembnejša naloga vsakega posameznika, da s svojim odgovornim ravnanjem prispeva k preprečevanju širjenja okužb z novim koronavirusom in da po nepotrebnem ne obremenjuje že tako preobremenjenega zdravstvenega sistema," pravi Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport pri AMZS.

Na dan prišla problematika nedovoljenih voženj v naravi

Z zaprtjem prog za ukvarjanje z motošportom je še očitneje prišla na dan problematika nedovoljenih voženj v naravi. V zadnjih tednih se je število takih voženj povečalo, ugotavljajo pri AMZS, ukvarjanje z motošportom v gozdovih pa je (pre)pogosto v nasprotju z veljavno zakonodajo glede vožnje v naravnem okolju. AMZS zato vse motoriste poziva k spoštovanju naravnega okolja.

Mežan še izpostavlja, da se je mogoče na čas, ko bo dirkanje znova mogoče, pripravljati doma, zato pozivajo vse ljubitelje motošporta, naj do nadaljnjega svoje motocikle pustijo v garažah in se na novo sezono rekreativnih voženj pripravljajo doma.

"V sodelovanju s Klemnom Gerčarjem, nekdanjim vrhunskim motokrosistom in prvim Slovencem, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka v motokrosu, v zadnjih letih pa v svetovnem prvenstvu nastopal v elitnem razredu MXGP, smo pripravili tudi prvega od videonasvetov za trening doma. V prihodnjih dneh bomo na portalu amzs.si/sport objavili še nasvete drugih voznikov oziroma trenerjev, za katere upamo, da bodo v pomoč pri vadbi v 'domači telovadnici'," je poudaril Mežan.

Preberite še:

MotoGP Sachenring
Sportal Mogoč je tudi najbolj črn scenarij: odpoved celotne sezone motoGP
Bahrajn formula
Sportal Zadnji rok za začetek sezone F1 je oktober
Formula 1 - logo
Sportal Vodstvo F1 podaljšalo prekinitev delovanja še za dva tedna
Ne spreglejte