Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
17. 1. 2013,
16.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ferrari Fernando Alonso Sebastian Vettel Lewis Hamilton

Četrtek, 17. 1. 2013, 16.05

8 let

Alonso: Najmočnejši tekmec Hamilton in ne Vettel

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je Sebastian Vettel osvojil zadnje tri lovorike, ni tisti, ki se ga Fernando Alonso najbolj boji. "To je Lewis Hamilton in to bo tudi v novi sezoni," je Španec dejal na Wrooomu.

Zbadanje na relaciji Fernando Alonso - Red Bull se nadaljuje tudi na Wrooomu. Dirkač Ferrarija pravi, da v novi sezoni ne vidi trikratnega prvaka Sebastiana Vettla za najresnejšega tekmeca, temveč Lewisa Hamiltona, pa čeprav je ta iz McLarna prestopil v lani sila povprečni Mercedes. "Kdo je najmočnejši tekmec, najmočnejši dirkač na štartni vrsti? Na koga je treba najbolj paziti? To je Hamilton in to bo tudi v novi sezoni. Prepričan sem, da bo lahko zmagoval. Je super dober dirkač, saj je zmagal v prav vsaki sezoni." Ker je lani Nico Rosberg zmagal eno dirko z zelo nekonkurenčnim Mercedesom, bo torej Hamilton z novo in boljšo srebrno puščico dobil več dirk, zatrjuje Alonso.

S temi besedami Alonso nadaljuje "s politiko in smešnimi komentarji", kot se je pred dnevi izrazil Red Bullov svetovalec Helmut Marko. Lani je denimo Španec dejal, da se za naslov bori proti Adrian Neweyju in ne Vettlu. Marku je dirkač Ferrarija odgovoril že prek twitterja, češ da mu laska, da se ga bojijo že pred začetkom sezone. V Madonni pa se je na Markovo opazko o "politiku" odzval z naslednjimi besedami: "Mislim, da nisem posebej dober govorec, jaz le dirkam. Presenečen sem bil nad Markovimi besedami, a mislim, da nimajo posebnega pomena." Pustimo jih torej ob strani, je dodal Fernando.

"Brez dvoma sem bolj samozavesten"

Dirkalnik, ekipa, testiranja in sreča. Vse to bo v sezoni 2013 odločalo o prvaku, pravi Alonso. Cilja na naslov prvaka. Verjame, da bodo imeli boljši dirkalnik kot lani, tudi zaradi novih mož v aerodinamičnem oddelku. "Brez dvoma sem bolj samozavesten. Kar se tiče aerodinamike, pravilnik ostaja bolj ali manj enak. Lansko zimo smo povsem spremenili položaj izpuha. Šlo je za ugibanje. Letos pa bi moralo biti vse bolj normalno in zato smo bolj samozavestni. Mogoče bomo hitrejši ali počasnejši, zagotovo pa ne bomo sekundo in pol za najboljšimi. Nemogoče je, da bi bili slabši kot na začetku lanskega leta," je četrtkovo združenje z novinarji v italijanski Madonni di Campiglio sklenil Alonso.

Wrooom 2013 se bo v petek zvečer končal z dirko na zaledenelem jezeru.

Ne spreglejte