Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
28. 7. 2014,
17.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Fernando Alonso Lewis Hamilton Sebastian Vettel Daniel Ricciardo

Ponedeljek, 28. 7. 2014, 17.09

8 let

Alonso in Hamilton: Ricciardo je "car", Vettel pa nič

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Fernando Alonso in Lewis Hamilton sta po VN Madžarske potrdila, da je Daniel Ricciardo z mojstrskim prehitevanjem še enkrat dokazal, da se je pridružil elitnemu klubu najboljših dirkačev F1.

Avstralec Daniel Ricciardo je v prvem delu letošnje sezone z istim dirkalnikom povsem zasenčil štirikratnega svetovnega prvaka F1 Sebastiana Vettla, čeprav je šele pred letošnjo sezono iz Red Bullovega satelitskega moštva napredoval v tovarniško ekipo. 25-letni Ricciardo, ki je dve leti mlajši od Vettla, je na VN Kanade zmagal prvič v karieri formule 1, na VN Madžarske pa v žep pospravil že drugo lovoriko. In to na šampionski način: v zaključku dirke je v slogu velikega mojstra prehitel izkušena svetovna prvaka Hamiltona in Alonsa. "Ricciardo se je pridružil elitnemu klubu najboljših dirkačev F1, to je definitivno. Mislim, da je vodja ekipe svetovnih prvakov. To pove vse," je povedal Fernando Alonso. Tudi Lewis Hamilton ni skoparil s pohvalami: "Daniel ni le eden izmed najbolj zabavnih fantov v paddocku, ampak tudi eden izmed najboljših dirkačev."

Sebastian Vettel, ki na letošnjih 11 dirkah še ni okusil slasti zmage, pa v Ricciardovi predstavi ni videl nič posebnega: "Na tej dirki si moral biti ob pravem času na pravem mestu. Varnostni avto je pomagal Ricciardu, to je bila njegova sreča. In potem je naredil vse prav."

Ali McLaren s Hondo že piše ponudbo za Ricciarda?

McLaren intenzivno išče dva dirkača za prihodnjo sezono, ko bo z novim motornim dobaviteljem Hondo začel novo poglavje v formuli 1. Do zdaj je bil v lovu za tremi največjimi zvezdniki športa – Fernandom Alonsom, Lewisom Hamiltonom in Sebastianom Vettlom. Morda se bo po VN Madžarske na vrhu liste njegovih želja znašel prav Ricciardo, ki ima velik dirkaški potencial. Ob tem tudi ne gre prezreti dejstva, da bi bil od omenjene četverice najcenejši.

Ne spreglejte