SiolNET. Sportal Atletika
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Domjanova in Zupinova v Zagrebu z normama za EP

0,10

termometer

Veronika Domjan
Foto: Getty Images

Veronika Domjan (Ptuj) je na mednarodnem atletskem mitingu v Zagrebu zmagala v metu diska z 59,45 metra. Le za 55 centimetrov je zaostala za svojim slovenskim rekordom in izpolnila normo (56,00 m) za evropsko prvenstvo, ki bo od 7. do 12. avgusta v Berlin. Slednje je na 400 m ovire dosegla tudi Agata Zupin (Kamnik) s časom 57,37 sekunde.

Domjanova iz Zavrča se je obenem povsem približala svojemu slovenskemu rekordu (60,11 m), ki ga je dosegla 6. julija 2016 v Amsterdamu, kjer se je na svoji prvi veliki članski tekmi uvrstila v finale (10.). "Zelo sem zadovoljna z začetkom sezone, 59,45 metra je zelo dober izid, četudi vem, da imam še veliko rezerve. Upam, da bom to pokazala že na sobotnem mitingu v Slovenski Bistrici. Cilj je, da v tej sezoni znova izboljšam državni rekord," je bila zadovoljna 21-letna Domjanova.

"Zelo sem vesela, da sem dosegla boljši izid kot na prejšnjih tekmah in tudi boljšega kot lani ta čas. Imam pa še veliko rezerv na zadnjih ovirah, kjer porabim preveč energije in gredo sekunde. Sem pa vesela, da sem dosegla normo za EP. Ne vem, kaj bo moja glavna disciplina, ker še vedno rada tečem na 200 in 400 m brez ovir, na nizkih ovirah pa moram še izboljšati tehniko. Mislim da bo iz tekme v tekmo bolje," je povedala Zupinova.

Agata Zupin meni, da ima še veliko rezerv. Agata Zupin meni, da ima še veliko rezerv. Foto: Sportida

Dvajsetletna Zupinova je 5. maja, prav tako v hrvaški prestolnici, že dosegla normo za EP na 200 m (23,44). "Tokrat je Zupinova bolje kot na zadnjih tekmah tekla do osme ovire, na deveti in deseti pa je na koncu malo zavrla pred ovirama in po njej malo pomencala, tako da ritem ni bil več pravi. Sedaj jo čaka tekma v soboto v Slovenski Bistrici na 300 m, potem pa znova na visokih ovirah v prvem tednu junija v Pragi," je povedal njen trener Damjan Zlatnar.

Veronika Domjan Sportal Domjanova srebrna na evropskem pokalu v metih na Portugalskem Agata Zupin Sportal Zupinova in Pleško v Zagrebu do norm za atletsko evropsko prvenstvo Agata Zupin Sportal Zupinova dobre pol sekunde pod normo za EP Agata Zupin Sportal Zupinova in Kokalj prepričljivo najboljša v Zagrebu Agata Zupin Sportal Zupinova se je na drugem mestu približala normi za SP

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin