SiolNET. Sportal Atletika
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Veronika Domjan 18. v Splitu

0,03

termometer

Veronika Domjan
Veronika Domjan je v Splitu zasedla 18. mesto. Foto: Getty Images

Slovenska atletinja Veronika Domjan je bila v Splitu na 20. evropskem pokalu v metih v metu diska 15. v finalu A (54,81 m), tri tekmovalke pa so bile boljše v skupini B, tako da je bila skupno 18. Tjaša Križan je bila v finalu B tekmovalk do 23 let v suvanju krogle šesta (13,73 m) ter skupno 12., ker je bila v skupini A šesterica boljša.

V soboto je bil Matija Kranjc v finalu A v metu kopja 15., predzadnji. Imel je le dva veljavna meta, največ 70,99 m, so mu namerili v četrti seriji. V skupini B je bilo med petnajsterico šest tekmovalcev boljših od Kranjca, ki je imel tako 21. izid.

Blaž Zupančič je bil skupno 20. Bil je zadnji, deveti v finalu B v suvanju krogle (17,76 m), v finalu A pa je bilo boljših vseh 11 sodelujočih tekmovalcev. Osmi, prav tako zadnji v finalu B, je bil Anže Durjava v metu kopja do 23 let (60,45 m). V skupni A je bilo vseh devet tekmovalcev boljših.

Na tekmo s prvotnega seznama niso odpotovali Filip Dominković v metu kopja ter Nejc Pleško in Barbara Špiler v metu kladiva. Že pred časom pa se je slovenski rekorder v metu diska Kristjan Čeh odločil, da bo tekmovanje začel 27. maja na mitingu v domačem Ptuju.

Marca lani evropskega pokala v metih, ki bi moral biti v Leirii na Portugalskem, zaradi pandemije ni bilo. Leta 2019 pa sta na devetnajsti izvedbi tega tekmovanja v Šamorinu na Slovaškem zlati medalji osvojila v metu diska med mlajšimi člani Čeh in Kranjc med člani v metu kopja, ki je tedaj v okrnjeni konkurenci vrgel 76,17 m.

Preberite še:

Matija Kranjc Sportal Slovenci v ozadju na metalnem pokalu v Splitu

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin