Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Nedelja,
16. 10. 2016,
20.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

atletika smrt Tyson Gay

Nedelja, 16. 10. 2016, 20.40

6 let, 6 mesecev

Tyson Gay žaluje

Tragedija šprinterskega zvezdnika: ubili so mu hčerko #video

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Foto: Facebook

Eden največjih ameriških šprinterskih zvezdnikov vseh časov Tyson Gay je v zgodnjih nedeljskih jutranjih urah izgubil 15-letno hčerko. Mlada, obetavna atletinja je umrla v strelskem obračunu.

Nedelja, 16. oktober, bo ostal črn dan za družino Gay. Hči atletskega superzvezdnika Tysona Gaya se je namreč znašla sredi strelskega obračuna dveh tolp, ki sta obračunali na parkirišču pred restavracijo v mestu Lexington v zvezni državi Kentucky. Ustrelili naj bi jo v vrat, v kritičnem stanju so jo prepeljali v bolnišnico, kjer pa je zaradi posledic strela umrla.

Šla je po njegovih stopnjah, zdaj je ni več

"To je noro. Nimam pojma, kaj se je zgodilo." | Foto: Reuters "To je noro. Nimam pojma, kaj se je zgodilo." Foto: Reuters "Ni preživela. Zelo sem zmeden. Ravno prejšnji teden je bila na obisku čez jesenske počitnice. To je noro. Nimam pojma, kaj se je zgodilo," je za lokalno televizijo njeno smrt potrdil 34-letni ameriški šprinter, ki je bil s hčerko tesno povezan, saj je sledila njegovim stopinjam. Bila je izjemno obetavna šprinterka.

"Bila je nedolžna, bila je tako nedolžna. Želim si samo, da se konča to streljanje. Ali ne vidite, kdo so žrtve. Naključni ljudje. A ne razumejo, ne razumejo, kdo potegne najkrajšo," je bila precej pretresena njena mati Shoshana Boyd.

ad more here: http://www.kentucky.com/news/local/crime/article108608787.html#storylink=cpy

Ameriški rekorder je drugi najhitrejši Zemljan

V Osaki ga je v hrbet gledal tudi Usain Bolt. | Foto: Reuters V Osaki ga je v hrbet gledal tudi Usain Bolt. Foto: Reuters Tyson Gay je leta 2007 na svetovnem prvenstvu v Osaki osvojil trojno krono. Zmagal je tako v teku na 100 kot 200 metrov, zlat pa je bil tudi z ameriško štafeto 4 x 100 metrov.

Dve leti pozneje je bil na svetovnem prvenstvu v Berlinu srebrn, zaostal pa je le za Jamajčanom Usainom Boltom, ki je v nemški prestolnici s časom 9,58 postavil še danes veljavni svetovni rekord. Gay je takrat tekel 9,71, še hitrejši pa je bil v Šanghaju istega leta, ko je tekel 9,69, kar ga skupaj z Jamajčanom Yohanom Blakom uvršča na drugo mesto večne lestvice teka na 100 metrov.

Gay je z ameriško štafeto osvojil tudi srebro na olimpijskih igrah v Londonu, a so Američani prav zaradi njegovega dopinškega prekrška, dobili so ga pri jemanju steroidov, morali medalje vrniti.

Ne spreglejte