Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 3. 2021,
22.44

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Nejc Jeraša Atletska Zveza Slovenije dvoransko atletsko EP, Torun 2021

Nedelja, 7. 3. 2021, 22.44

3 leta, 1 mesec

Reprezentanca iz Toruna v domovino popolna, negativen tudi fizioterapevt

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Slovenska atletska reprezentanca, ki je nastopila na dvoranskem evropskem prvenstvu v Torunu, se iz Poljske v domovino vrača v popolni zasedbi, negativen je bil nazadnje tudi test fizioterapevta, katerega pozitivni izvid je celotno zasedbo v soboto zgodaj zjutraj poslal v karanteno, je sporočil direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša.

Nejc Jeraša: Končno smo danes zvečer dobili nazaj negativne teste na novi koronavirus za vse in celotna ekipa lahko potuje v domovino.  | Foto: Peter Kastelic Nejc Jeraša: Končno smo danes zvečer dobili nazaj negativne teste na novi koronavirus za vse in celotna ekipa lahko potuje v domovino. Foto: Peter Kastelic "Naporna dva dneva sta za nami, a so ju atleti poplačali z medaljo in vrhunskimi uvrstitvami. Končno smo danes zvečer dobili nazaj negativne teste na novi koronavirus za vse in celotna ekipa lahko potuje v domovino. Prav tako bo lahko Poljsko zapustil fizioterapevt Khalid Nasif, katerega zadnji testi so bili prav tako negativni," je pojasnil Jeraša.

Celotna slovenska atletska reprezentanca v Torunu je bila od sobotnih zgodnjih jutranjih ur nekaj časa v izolaciji zaradi pozitivnega primera v ekipi. Pozitiven je bil prav Nasif, več kot dve desetletji in pol nepogrešljiv član atletskih reprezentanc Slovenije, a je bil pred odhodom na EP cepljen. Dodatna testiranja so prinesla tudi njegov negativen izvid.

Kot prva je nato na tekmovališče po negativnem testu v petek nekaj pred poldnevom prišla Neja Filipič in si pozneje prek kvalifikacij zagotovila nedeljski finale. Pozneje so skoraj "po kapljicah" počasi dobivali negativne izvide še ostali. Edini, ki med 14 atletinjami in atleti ni mogel nastopiti, je bil Tilen Ovniček, ki je imel prvi krog na 60 m sredi sobotnega dopoldneva.

Preberite še:

Maja Mihalinec Zidar
Sportal Maja Mihalinec Zidar peta, Filipičeva osma na EP
Tina Šutej
Sportal Nova junakinja slovenske atletike z norimi sanjami
Tina Šutej
Sportal Kdor čaka, dočaka. Konec suše, ki je trajala kar 12 let.
Tina Šutej - Torun 2021
Sportal Tina Šutej je evropska podprvakinja!
Ne spreglejte