Mo Farah poražen na stezi, prehitel ga je olimpijski prvak #video

Štirikratni olimpijski prvak Mo Farah je na atletskem mitingu v Los Angelesu nastopil v teku na 1500 metrov in izgubil. Brez večjih težav ga je prehitel Američan Matthew Centrowitz, presenetjivi olimpijski prvak iz Ria v tej disciplini.

Mo Farah je doživel enega redkih porazov na stezi v zadnjem obdobju.

Mo Farah je doživel enega redkih porazov na stezi v zadnjem obdobju. Foto: Reuters

Mo Farah v zadnjih letih redko izgublja, a prav to se mu je zgodilo v četrtek na mitingu v Los Angelesu. Res je, da je nastopil v teku na 1500 metrov, ki ni njegova paradna disciplina, a tudi na tej razdalji se Britanec lahko pohvali z odličnim dosežkom. Njegov osebni rekord znaša 3:28,81, kar je tudi evropski rekord.

Olimpijski prvak dokazal, da ni muha enodnevnica

Matthew Centrowitz ob zmagi v Riu. Matthew Centrowitz ob zmagi v Riu. Foto: Reuters Prehitel ga je Matthew Centrowitz, Američan, ki je dobil izjemno počasen olimpijski finale v Riu. V taktičnem teku je bilo za zlato dovolj teči 3:50,00, prvi favorit Asbel Kiprop, ki pa je bil glavna žrtev taktiziranja. Kenijec je končal šele na šestem mestu.

Centrowitz je v obračunu olimpijskih prvakov zmagal s časom 3:33,41, ob koncu pa je šel brez večjih težav mimo slovitega Britanca in rojaka Christopherja O'Hareja, ki je vodil ob vhodu v ciljno ravnino, a ni zdržal do cilja. Prehitel ga je tudi Farah, ki je s časom 3:34,19 osvojil drugo mesto, O'Hare pa je bil tretji s 3:34,35.

V ženskem teku na dva štadionska kroga je z odličnim časom 1:58,78 zmagala domačinka Brenda Martinez.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano