Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
4. 9. 2024,
11.37

Osveženo pred

2 uri, 12 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Kristjan Čeh Kristjan Čeh

Natisni članek

Sreda, 4. 9. 2024, 11.37

2 uri, 12 minut

74. memorialu Borisa Hanžekovića v Zagrebu

Kristjan Čeh bo poskušal podreti rekord mitinga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
Kristjan Čeh diamantna liga Rim | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Senzacionalni olimpijski zmagovalec v metu diska Jamajčan Roje Stona je potrdil nastop na bližnjem 74. memorialu Borisa Hanžekovića v Zagrebu, so danes sporočili organizatorji. Med prijavljenimi za nedeljski nastop je tudi slovenski rekorder in evropski prvak Kristjan Čeh, ki je bil na olimpijskih igrah v Parizu prekratek za kolajno.

Med številnimi zelo močnimi disciplinami tradicionalnega atletskega tekmovanja v Zagrebu so organizatorji prav met diska za atlete izpostavili kot supermočno tekmo.

V Zagreb namreč prihajajo tako rekoč vsi najboljši tekmovalci v metu diska na svetu, so zapisali pri hrvaški tiskovni agenciji Hini, med njimi je tudi slovenski zvezdnik Čeh.

Dal bo vse od sebe

"Dal bom vse od sebe, saj je to moje zadnje tekmovanje v sezoni. Tukaj bo ista ekipa kot prejšnji teden v Parizu in upam na dobro tekmovanje. Ne vem, kakšno bo vreme, upam pa, da bo super. Poskušal bom podreti rekord mitinga – 68,87 metra. Dal bom vse od sebe, da vržem več kot 68 metrov, morda tudi več," je napovedal Stona, ki je v Parizu s 70 metri dosegel tudi nov olimpijski rekord.

Med njegovimi največjimi tekmeci bo Čeh, ki je to sezono vrgel dlje kot Stona, maja v Dohi že 70,48 metra, in ima osebni rekord kar 71,86 metra.

Čeh, tudi lanski zmagovalec v Zagrebu z 68,48 metra, je po pariških igrah pokazal dobro formo, saj je 30. avgusta zmagal na diamantni ligi v Rimu z 68,61 metra v zadnji seriji. Takrat je bil Stona (67,85) drugi, četrti pa dobitnik bronaste kolajne v Parizu Matthew Denny (66,44), ki bo nastopil tudi na mitingu v Zagrebu.

Preberite še:

Kristjan Čeh diamantna liga Rim
Sportal Kristjan Čeh slavil v večnem mestu, Winfred Yavi blizu svetovnemu rekordu
Ne spreglejte