Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Petek,
19. 2. 2016,
18.37

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Primož Kobe Beograd Kenija

Petek, 19. 2. 2016, 18.37

6 let, 6 mesecev

Kobe prvič po dolgem času spet tekmoval, v Beogradu tretji na krosu

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski maratonec zadnjih let Primož Kobe je pretekli konec tedna nastopil na krosu v Beogradu in osvojil tretje mesto. Novomeščan je tekmoval prvič po letu in pol.

49. Beli kros, Beograd

Posted by Primož Kobe on Tuesday, 16 February 2016

Primož Kobe, maratonec, ki je slovenske barve zastopal na zadnjih olimpijskih igrah v Londonu, v zadnjih letih ni imel sreče s poškodbami. Po olimpijskem nastopu je tekmoval le enkrat, poškodbe so ga od atletske steze in "maratonskega" asfalta praktično oddaljile za več kot tri leta, zdaj pa naj bi bilo z njegovo nogo spet vse v najlepšem redu.

Priprave v Keniji so bile uspešne

Januar je Kobe preživel na pripravah v Keniji, kamor se je odpravil skupaj s Tonetom Kosmačem, potnikom na olimpijske igre v Rio de Janeiro. Kosmač je normo postavil lani na maratonu v Zagrebu, Kobe pa norme še nima, lovil jo bo spomladi na enem od evropskih maratonov.

"Prvi teden so bili zaradi prilagajanja telesa na višino najini teki zelo počasni. Bil je bolj boj za zrakom, sploh v klanec. Tukaj je tudi hoja zahtevna, saj si po enourni hoji kar utrujen. Lahko rečem, da sem zadovoljen z opravljenim delom in s pripravljenostjo, ki pa razumljivo še ni na želeni ravni, a se izboljšuje," je na svoji spletni strani zapisal 34-letni Novomeščan, ki pozimi rad zbeži v toplejše kraje: "Največ mi pomeni sonce. Sonce me napaja z energijo, da moje telo uspešno kljubuje vsem naporom. Letos smo imeli približno teden dni slabega vremena. Skoraj vsak dan je padal dež. Dokler je bilo dežja malo, je bilo v redu, saj sta suha zemlja in prah popila vso vlago. Ko je bilo dežja več, so vse poti postale blatne in rdeče ilovnato blato se je lepilo na copate, tako da so postali za kakšna dva kilograma težji. Tek je bil komaj še mogoč."

Utrinek s priprav v Keniji:

It is not every day sunny day. #pushingmylimits

Posted by Primož Kobe on Tuesday, 19 January 2016

Na štart z mislijo na zmago

"Po letu in pol sem bil željan prvega tekmovanja, zato sem se kljub neoptimalni pripravljenosti odločil, da nastopim na krosu in dobim malo tekmovalnega ritma, motivacije ter preverim svoj napredek. Konkurenca je bila močna, saj je to najmočnejši kros na tem območju. Priznam, da sem šel na štart z mislijo na zmago," je še zapisal Kobe, ki je bil z uvrstitvijo na šestkilometrski preizkušnji zadovoljen, prav tako pa tudi z organizacijo: "Moram pohvaliti organizatorje za odlično izpeljano tekmovanje. Želim si, da bi bilo kakšno tekmovanje na ravni Belega krosa tudi v Sloveniji."

Kobe ni bil edini slovenski predstavnik v Beogradu. V kategoriji mlajših mladink se je z zmago izkazala mlada Sevničanka Karin Gošek, ki je prepričljivo slavila na trikilometrski progi.

Ne spreglejte