SiolNET. Sportal Atletika
0,92

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Luka Janežič in Sandro Jeršin Tomassini na diamantni ligi v Rimu

Čudežni deček slovenske atletike prvič na diamantni ligi

0,92

termometer

Sandro Tomassini Jeršin
Foto: Damjan Šparovec

Slovenski rekorder Luka Janežič bo po torkovi zmagi v Zagrebu v četrtek nastopil še na atletski diamantni ligi v Rimu. Na startni listi skoka v višino pa je tudi 16-letni Sandro Jeršin Tomassini, drugi slovenski predstavnik v večnem mestu.

"Na vseh letošnjih mednarodnih mitingih nisem bil nižje od tretjega mesta. Vem, da sem sposoben hitrejšega teka, če bi bil, recimo, četrti na četrtkovi tekmi diamantne lige v Rimu, pa bi tekel hitreje, bi bil tudi zadovoljen," je napovedal Janežič.

Najhitreje letos je stadionski krog pretekel v tekel 45,85 sekunde, državni rekord je postavil 21. julija leta 2017 v Monte Carlu (44,84).

Luka Janežič ima z nastopi na mitingih največje serije že nekaj izkušenj. Luka Janežič ima z nastopi na mitingih največje serije že nekaj izkušenj. Foto: Vid Ponikvar

Janežič je že leta udeleženec velikih tekem in diamantnih lig, Sandro Jeršin Tomassini pa lahko letos šele prvič tekmuje v članski konkurenci. Pozimi je v Novem mestu osvojil svoj prvi članski naslov slovenskega prvaka v dvorani, članski naslov je nato osvojil tudi na prostem, 5. julija pa je na atletskem pokalu v Ljubljani osebni rekord postavil na 2,21 m.

Ljubljančanu so centimeter manj namerili lani še kot osnovnošolcu. Konec maja lani je na področnem tekmovanju za osnovne šole s komaj 15 leti preskočil neverjetnih 2,20 m ter se izstrelil v sam svetovni vrh mladih na svetu, ki pa v tej starostni kategoriji v svetovnem merilu ne tekmujejo in tudi njihovih dosežkov ne zabeležijo na uradnih lestvicah.

Luka Janežič Sportal Zmaga Janežiča pri sosedih, Mihalinec Zidarjeva tretja atletika Maribor Neja Filipič Sportal Neja Filipič znova prek 14 metrov

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin