SiolNET. Sportal Atletika
0,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
70. Hanžekovićev atletski memorial, Zagreb

Zmaga Janežiča pri sosedih, Mihalinec Zidarjeva tretja

0,11

termometer

Luka Janežič
Luka Janežič je v Zagrebu vknjiižil zmago. Foto: Peter Kastelic/AZS

Luka Janežič je na 70. Hanžekovićem atletskem memorialu v Zagrebu s 45,93 sekunde zmagal na 400 m, kjer je bil Jan Vukovič četrti (48,06). Maja Mihalinec Zidar je bila tretja na 100 m (11,55).

"Vesel sem, da sem zmagal, lepo je to doseči na tako pomembnem mitingu zlate celinske serije, drugi po diamantni ligi. Imel sem zelo dober finiš. Na vseh letošnjih mednarodnih mitingih nisem bil nižje od tretjega mesta. Vem, da sem sposoben hitrejšega teka, če bil bil recimo četrti na četrtkovi tekmi diamantne lige v Rimu, pa bi tekel hitreje, bi bil tudi zadovoljen," je napovedal Janežič.

Glede na vse zadovoljna z izidi

"Imela sem slabšo startno reakcijo, kot na zadnjih tekmah, ampak sem bolje stopnjevala v srednjem delu. Zaradi poškodbe na začetku sezone in karantene mi je zmanjkalo časa za trening maksimalne hitrosti. Glede na vse, sem zadovoljna z izidi in da sem lahko tekmovala v najmočnejši mednarodni konkurenci. Iz zimske sezone sem prenesla dober start, poškodbo pa pozdravila kot dober obet za olimpijsko sezono," je leto strnila Maja Mihalinec Zidar.

"Glede na vse, sem zadovoljna z izidi in da sem lahko tekmovala v najmočnejši mednarodni konkurenci." "Glede na vse, sem zadovoljna z izidi in da sem lahko tekmovala v najmočnejši mednarodni konkurenci." Foto: Peter Kastelic/AZS

Želi si kakšne podobne priložnosti

"Vse skoke, tudi na 1,87 m, sem opravila v prvih poskusih. Tudi skoki na 1,90 m so bili dobri. Uživala sem v skakanju v izjemni mednarodni konkurenci. Res si želim, da bi imela še letos kakšno podobno priložnost," pa je povedala Lia Apostolovski, četrta v skoku v višino z 1,87 m.

Peta je bila Joni Tomičič Prezelj na 100 m (12,09), na 100 m ovire pa je zasedla zadnje, osmo mesto (13,61). Veronika Domjan je bila v metu diska zadnja, šesta (50,06 m).

Jan Kokalj je z osebnim rekordom v slovenski in hrvaški zasedbi zmagal na 3000 m (8:10,06), Vid Botolin je bil drugi (8:17,12). Prav tako med zgolj hrvaškimi tekmicami je bila v teku na 100 m Eva Lajhar šesta (12,89).

Žan Rudolf je bil zadolžen za narekovanje ritma na 800 m.

Preberite še:

atletika Maribor Neja Filipič Sportal Neja Filipič znova prek 14 metrov Kristjan Čeh Sportal Čeh peti, Mihalinčeva sedma na Češkem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin