Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Torek,
4. 3. 2014,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maruša Mišmaš Mitja Krevs Tina Šutej

Torek, 4. 3. 2014, 20.37

8 let

Četverica potuje v Sopot, Šutejeva misli tudi na medaljo

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska rekorderka v skoku ob palici Tina Šutej je glavni adut štiričlanske slovenske atletske reprezentance, ki v sredo potuje na 15. svetovno atletsko dvoransko prvenstvo na Poljsko.

Svetovno prvenstvo v dvorani je vrhunec zimske atletske sezone, na katerem bodo poleg skakalke ob palici Tine Šutej nastopili še tekačica na visokih ovirah Marina Tomić ter tekača na 1.500 metrov Maruša Mišmaš in Mitja Krevs.

Normo so dosegli še trije atleti, ki pa v Sopot ne potujejo. Snežana Rodić, tekmovalka v troskoku, se je nastopu zaradi neustrezne pripravljenosti odpovedala, slovenski rekorder v teku na 800 metrov Žan Rudolf po poškodbi še ni nared za največja tekmovanja, Sonja Roman pa je normo žal izpolnila en dan prepozno.

"Cilj slovenske reprezentance na letošnjem SP je ponovitev letošnjih najboljših rezultatov," je na tiskovni konferenci dejal predsednik strokovnega sveta AZS Martin Steiner.

Če Tina Šutej ponovi svoj rezultat, bo visoko

Največ se pričakuje Šutejeve, ki ima sedmi rezultat sezone na svetu. Pred mesecem dni je na mitingu v Moskvi preskočila 471 centimetrov in popravila državni rekord. "Pričakujem dober rezultat. Moj cilj je skočiti državni rekord, s čimer bi bilo mogoče poseči po visokih mestih. Veliko bo odvisno od dnevne forme – moje in forme sotekmovalk. Vse tekmice se razvrščamo v razmiku 10 centimetrov, tako da sem lahko pri vrhu ali čisto zadaj," je dejala 25-letna atletinja, ki ji ne bo treba skakati v kvalifikacijah: "Mednarodna atletska zveza je postavila tako normo (471 cm, op. p.), da se je na prvenstvo uvrstilo le 12 tekmovalk, tako da bomo nastopile neposredno v finalu." Šutejevo nastop čaka v nedeljo ob 15. uri.

Najbolj izkušena med četverico je nedvomno Tomićeva, ki bo nastopila že na tretjem dvoranskem svetovnem prvenstvu. "Realno je pričakovati, da bom odtekla v okviru časov, ki sem jih dosegala v letošnji sezoni. Kaj bo to pomenilo, bomo videli, ko bo odtekla zadnje skupina tekmovalk. Verjamem, da lahko tečem tudi pod 8,10, a že najmanjša napaka pomeni čas okoli 8,20," pravi balkanska prvakinja, ki je letos že dosegla rezultat 8,05.

Krevs in Mišmaševa po novo izkušnjo

Tekača na 1.500 metrov Mitja Krevs in Maruša Mišmaš kljub dobri pripravljenosti v močni svetovni konkurenci teka na srednje proge nimata realnih možnosti za preboj med najboljše, česar se tudi sama zavedata. "Nastop na dvoranskem svetovnem prvenstvu bo dobra izkušnja za naprej. Morda mi uspe odteči osebni rekord. Upam, da pridem v cilj brez padca, kar se mi je pripetilo na evropskem dvoranskem prvenstvu," je dejala 19-letna Mišmaševa, ki je na decembrskem evropskem prvenstvu v krosu osvojila bronasto medaljo med mladinkami in je daleč najbolj perspektivna slovenska tekačica.

Krevs je nedavno postal balkanski podprvak v teku na 1.500 metrov, s časom 3:43,73 pa je popravil tudi državni rekord. "Na zadnjih tekmah mi je uspelo dvigniti pripravljenost, tako da z dobrimi občutki potujem v Sopot. Tekma bo pomembna za nabiranje izkušenj. Nimam kaj izgubiti, lahko le pridobim," je dejal 24-letni Krevs, ki ga nastop, tako kot Tomičevo in Mišmaševo, čaka že prvi dan prvenstva.

Na prvenstvu bo nastopilo skoraj 600 atletov iz 143 držav, podelili pa bodo 26 kompletov medalj.

Ne spreglejte