Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 2. 2020,
21.59

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

Gregor Grahovac Jure Grkman Žan Rudolf Maruša Černjul Luka Janežič atletika

Sobota, 15. 2. 2020, 21.59

4 leta, 2 meseca

balkansko dvoransko prvenstvo, Istanbul

Slovenska štafeta 4 x 400 m zmagala v Istanbulu in postavila rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Luka Janežič | Luka Janežič je slovenski štafeti pomagal do rekorda. | Foto Vid Ponikvar

Luka Janežič je slovenski štafeti pomagal do rekorda.

Foto: Vid Ponikvar

Najuspešnejši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič je na balkanskem dvoranskem prvenstvu v Istanbulu tekel v zmagoviti slovenski štafeti 4 x 400 metrov, v kateri so bili še Jure Grkman, Gregor Grahovac in Žan Rudolf, ki je s časom 3:12,19 postavila nov državni rekord in tudi rekord prvenstev. Celjanka Maruša Černjul je na atletskem mitingu v Brnu na Češkem v skoku v višino z 1,88 m zasedla drugo mesto.

Prejšnji rekord, 3:14,02, so Grkman, Grahovac, Lovro Mesec Košir in Rok Ferlan tekli 22. januarja letos v Novem mestu.

"Na prvenstvu sem nastopil le v štafeti, ki je tekla oba rekorda. To je bil tudi moj edini nastop v zimski sezoni. Konec prihodnjega tedna ne bom nastopil na državnem prvenstvu, kot je bilo sicer v načrtu pred sezono," je pojasnil Janežič.

"Šli smo kar dobro, a imamo še velike rezerve. Sam sem se med tekom dobro počutil in to je lep obet pred nedeljskim nastopom na 800 m na pokalu Istanbula," je dodal Rudolf.

Preostali slovenski predstavniki se niso povzpeli na zmagovalni oder. Četrti je bilk V skoku s palico Robert Renner (5,30 m), pet cm več je bilo dovolj za bron. Četrta je bila tudi Lia Apostolovski v skoku v višino z 1,83 m, tri cm več je prineslo tretje mesto.

Agata Zupin je bila peta v teku na 400 metrov (54,48), Maja Pogorevc pa na isti razdalji 10. (55,68). Jure Grkman je bil na 400 metrov sedmi (47,94), deseta Nika Glojnarič na 60 metrov z ovirami (8,44), Joni Tomičič Prezelj pa v teku na 60 metrov 12. (7,67).

V skoku s palico je bil Ambrož Tičar šesti med sedmimi udeleženci (4,80 m), zadnji, 21. je bil Luka Popovič Kranjc na 60 m (7.22). Jan Luxa je v troskoku po treh prestopih ostal brez rezultata, v troskoku pa Eva Pepelnak ni nastopila.

Černjulova druga na Češkem

"Tudi poskus na 1,91 m je bil blizu uspeha. Sedaj sem že na dveh tekmah naredila dobre skoke na višinah prek 1,90 m, nedavno v Banski Bystrici na 1,93 m. Ni mi sicer še uspelo, a to mi daje motivacijo za zadnji tekmi dvoranske sezone, v ponedeljek v Eaubonneju in nato konec prihodnjega tedna na državnem prvenstvu. V Brnu moji skoki sicer niso bili najboljši, a je bila podlaga v nakupovalnem središču zelo trda," je po mitingu v Brnu, na katerem je s preskočenimi 188 centimetri zasedla drugo mesto v skoku v višino, povedala Maruša Černjul.

Preberite še:

Armand Duplantis
Sportal Šved v tednu dni do drugega svetovnega rekorda, Mišmaševa blizu slovenskega #video
Ne spreglejte