SiolNET. Sportal Atletika
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
balkansko dvoransko prvenstvo, Istanbul

Slovenska štafeta 4 x 400 m zmagala v Istanbulu in postavila rekord

0,33

termometer

Luka Janežič
Luka Janežič je slovenski štafeti pomagal do rekorda. Foto: Vid Ponikvar

Najuspešnejši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič je na balkanskem dvoranskem prvenstvu v Istanbulu tekel v zmagoviti slovenski štafeti 4 x 400 metrov, v kateri so bili še Jure Grkman, Gregor Grahovac in Žan Rudolf, ki je s časom 3:12,19 postavila nov državni rekord in tudi rekord prvenstev. Celjanka Maruša Černjul je na atletskem mitingu v Brnu na Češkem v skoku v višino z 1,88 m zasedla drugo mesto.

Prejšnji rekord, 3:14,02, so Grkman, Grahovac, Lovro Mesec Košir in Rok Ferlan tekli 22. januarja letos v Novem mestu.

"Na prvenstvu sem nastopil le v štafeti, ki je tekla oba rekorda. To je bil tudi moj edini nastop v zimski sezoni. Konec prihodnjega tedna ne bom nastopil na državnem prvenstvu, kot je bilo sicer v načrtu pred sezono," je pojasnil Janežič.

"Šli smo kar dobro, a imamo še velike rezerve. Sam sem se med tekom dobro počutil in to je lep obet pred nedeljskim nastopom na 800 m na pokalu Istanbula," je dodal Rudolf.

Preostali slovenski predstavniki se niso povzpeli na zmagovalni oder. Četrti je bilk V skoku s palico Robert Renner (5,30 m), pet cm več je bilo dovolj za bron. Četrta je bila tudi Lia Apostolovski v skoku v višino z 1,83 m, tri cm več je prineslo tretje mesto.

Agata Zupin je bila peta v teku na 400 metrov (54,48), Maja Pogorevc pa na isti razdalji 10. (55,68). Jure Grkman je bil na 400 metrov sedmi (47,94), deseta Nika Glojnarič na 60 metrov z ovirami (8,44), Joni Tomičič Prezelj pa v teku na 60 metrov 12. (7,67).

V skoku s palico je bil Ambrož Tičar šesti med sedmimi udeleženci (4,80 m), zadnji, 21. je bil Luka Popovič Kranjc na 60 m (7.22). Jan Luxa je v troskoku po treh prestopih ostal brez rezultata, v troskoku pa Eva Pepelnak ni nastopila.

Černjulova druga na Češkem

"Tudi poskus na 1,91 m je bil blizu uspeha. Sedaj sem že na dveh tekmah naredila dobre skoke na višinah prek 1,90 m, nedavno v Banski Bystrici na 1,93 m. Ni mi sicer še uspelo, a to mi daje motivacijo za zadnji tekmi dvoranske sezone, v ponedeljek v Eaubonneju in nato konec prihodnjega tedna na državnem prvenstvu. V Brnu moji skoki sicer niso bili najboljši, a je bila podlaga v nakupovalnem središču zelo trda," je po mitingu v Brnu, na katerem je s preskočenimi 188 centimetri zasedla drugo mesto v skoku v višino, povedala Maruša Černjul.

Preberite še:

Armand Duplantis Sportal Šved v tednu dni do drugega svetovnega rekorda, Mišmaševa blizu slovenskega #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin