Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 5. 2011,
19.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marija Šestak

Nedelja, 15. 5. 2011, 19.15

8 let

Atletinje Kladivarja in atleti Massa prvi na ekipnem DP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Atletinje Kladivarja (13653 točk) in atleti Massa (17527) so bili prvi na ekipnem državnem prvenstvi v Ljubljani.

Tekmovanje je po sobotnem sončnem dnevu drugi dan motil močan dež in nizke temperature, kar je preprečilo boljše izide. Skoke so zato opravili v dvorani pod tribuno stadiona, Marija Šestak pa je slavila v skoku v daljino (6,08 m).

V teku na 200 m sta bila najboljša sobotna zmagovalca pol krajšega šprinta: Kristina Žumer (Mass) je s 24,56 ugnala Saro Strajnar (Mass, 24,69) in Liono Rebernik (Štajerska, 24,73). Med atleti je Gregor Kokalovič (Krka, 21,63) v zaključku ugnal Jana Žumra (Mass, 21,82). Brent LaRue (Mass) je sobotni zmagi na 400 m dodal še prvo mesto na tej razdalji z ovirami (52,27).

Šestakova, slovenska rekorderka v troskoku, je nastopila le v dveh poskusih in zmogla 5,67 in 6,08 m. V soboto v troskoku ni nastopila, v njeni odsotnosti pa je po skoraj desetletju odsotnosti s tekmovališč zmagala Anja Valant Velepec (13,80 m); slednja naslednji dan v daljini ni tekmovala, ker si je doma poškodovala prst na nogi. "Vreme je bilo tako slabo, da je bilo skoraj nemogoče v skokih tekmovati na prostem. Na srečo pa smo lahko v dvorani. Sama sem nastopila le za trening v želji, da čim več točk priborim ekipi Massa. Že tri leta nisem skakala v daljini in sem zadovoljna z dvema zaletoma, ki sem ju opravila. Namesto za sobotni troskok sem se za skok v daljino odločila, ker sem želela opraviti tekmovalni zalet. Nato sem se posvetila svojemu treningu," je pojasnila Šestakova, ki se je odločila za študij novinarstva in opravila že tri izpite.

Lanska sezona se ji po operaciji hrbta ni iztekla po njenih željah. "Mogoče se niti sama nisem zavedala, da bo to zelo težko, potem pa so se pojavile še dodatne težave in se je vse podrlo. Letos sem v zimski sezoni znova dobro trenirala, vendar so tekmovalni ritem prekinile alergije. Moj cilj letos je, da dosežem normo A za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu. Če bom skočila normo, 14,30 m, potem imam možnosti za nastop v finalu tudi letos na SP v Daeguju. Še vedno imam težave s hrbtom, glede na vse, pa sem dobro pripravljena. Toda zaradi vseh težav v zadnjih dveh letih si želim le, da bi ostala zdrava, da obenem izpolnim normo za OI in čim bolje nastopim na letošnjem SP," je končala Šestakova.

Ne spreglejte