SiolNET. Slavni
1,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrla je hollywoodska ikona

1,05

termometer

 | Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

V Los Angelesu je v nedeljo umrla Zsa Zsa Gabor, ki je veljala za prvo osebo, slavno zato, ker je bila znana. Za Američanko madžarskih korenin je bil pri 99 letih usoden infarkt.

Nekoč zvezdo hollywoodske družabne scene so zadnja leta pestile številne zdravstvene težave, leta 2011 so ji morali amputirati desno nogo. Nazadnje je bila v bolnišnici zaradi vnetja pljuč. V nasprotju s preteklostjo, ko je bila nenehno gostja številnih pogovornih oddaj, je zadnji dve desetletji, odkar sta leta 1997 umrli njena starejša sestra Magda in mati Jolie, preživela v osami.

Jolie Gabor, podjetnica in draguljarica, ki je svojo družino iz Madžarske v ZDA pripeljala po koncu 2. svetovne vojne, je svoje lepe hčerke učila, kako pomembno je, da privlačijo bogate moške.

Zsa Zsa, ki se je februarja 1917 - prihodnje leto bi dopolnila sto let - rodila kot Sari Gabor v Budimpešti, je bila poročena kar devetkrat, med drugim tudi s hotelskim magnatom Conradom Hiltonom, prastricem Paris Hilton. Bolj kot po svojih filmskih vlogah je bila znana po svojem ljubezenskem življenju, številnih aferah in tem, da je leta 1989 za tri dni pristala za zapahi, ker je oklofutala policista, ki ji je hotel napisati kazen. Kasneje je o incidentu oziroma policistu povedala: "Moral bi se opravičiti in mi poljubiti roko. To bi storil evropski džentelmen."

Preden se je umaknila iz javnosti, je bila pogosto gostja pogovornih oddaj, saj je bila hitrega (in ostrega) jezika. Tako je poskrbela, da njeni nastopi niso ostali neopaženi. Med njenimi številnimi znanimi citati izstopa naslednji, ki dobro opisuje njeno kariero: "Ne hvalim se s tem, koga vse poznam. Ne morem pomagati, če so vsi, ki jih poznam, slavni."

Še nekaj citatov ene najbolj kultnih in zabavnih oseb Hollywooda ter mis Madžarske 1936:

"Odlična gospodinja sem. Vsakič, ko se ločim, obdržim hišo."

"Lahko rečete, da sem polna sranja, ampak nikar ne recite, da sem stara."

"Osebno ne vem nič o seksu, ker sem bila vedno poročena."

"Dragci, oprostite mi za zamudo. Morala sem se naličiti. Vedela sem, da boste želeli videti slavni Zsa Zsa obraz."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin