Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
9. 11. 2016,
12.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Slovenija Donald Trump Melania Trump Barron Trump Viktor Knavs Bled

Sreda, 9. 11. 2016, 12.11

6 let, 7 mesecev

Trump je že bil v Sloveniji. Poglejte, kaj naj bi takrat naredil.

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,63
Melania Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odkar je zapustila Sevnico, se Melania Trump ni pogosto vračala v Slovenijo. Bo kot prva dama ZDA obiskala rodno deželo?

Melania, ki se je leta 1970 rodila Viktorju in Amaliji Knavs, je med predsedniško kampanjo pogosto govorila o tem, da prihaja iz Slovenije, Sevnico pa je obiskalo več tujih novinarjev, da bi poročali o tem, kje se je rodila morebitna nova prva dama ZDA. Morebitni uradni državniški obisk zakoncev Trump je vprašanje povabila slovenskega državnega vrha 45. predsedniku ZDA in njegovi slovenski ženi. Melania in Donald bi lahko Slovenijo sicer obiskala tudi neuradno.


Preberite še:
Melanijina prijateljica iz otroštva: Vesela sem zanjo​

Melania je nosila 3.500 evrov vreden pajac, ko je postala prva da

Kako bo Melania Trump kos vlogi prve dame​

Kako je Donald Trump zavrnil ponudbo za nakup ljubljanskega Nebotičnika


Melania je Donalda v Slovenijo enkrat že pripeljala, čeprav le za okoli tri ure. Julija 2002 sta z njegovim letalom pristala na letališču na Brniku, kjer so ju pričakali njeni starši, odpeljali pa so se naravnost na Bled. V hotelu ob Blejskem jezeru sta slavna zakonca večerjala, po nekaterih informacijah pa naj bi milijarder tam svojo slovensko lepotico celo zaprosil za roko (uradno sta se zaročila aprila 2004). Poroka je sledila januarja 2005 na Floridi, med številnimi gosti pa sta bila tudi Bill in Hillary Clinton. Odkar sta bila skupaj na Bledu, poročil o tem, da bi se Melania še kdaj vrnila v Slovenijo, ni.

Trump naj bi romantično kuliso Bleda, slovenskega turističnega bisera, izkoristil za to, da je pokleknil pred Melanio. | Foto: Thinkstock Trump naj bi romantično kuliso Bleda, slovenskega turističnega bisera, izkoristil za to, da je pokleknil pred Melanio. Foto: Thinkstock Melanijin sin Barron, ki se ji je rodil v zakonu s Trumpom, bi se v Sloveniji dobro znašel, če bi ga starši pripeljali s seboj na morebitni obisk. Desetletnik namreč tekoče govori slovensko, saj je Melania hotela, da bi se lahko s svojimi starimi starši pogovarjal v njunem jeziku. Viktor in Amalija Knavs namreč večino časa preživita pri hčerki v New Yorku.

Melanijin oče je pred dvema letoma, ko so se pojavile govorice, da je Trump vložil zahtevo za ločitev od Melanie, za slovenske medije zatrdil, da bo Melania zagotovo prišla v Slovenijo, a da ne ve, kdaj.

Ne spreglejte