Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 11. 2016,
6.56

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75

5

Natisni članek

volitve v ZDA 2016 Donald Trump Melania Trump Sevnica

Sreda, 9. 11. 2016, 6.56

6 let, 6 mesecev

Melanijina prijateljica iz otroštva: Vesela sem zanjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,75

5

sevnica | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

V Sevnici, rojstnem kraju prihodnje prve dame ZDA Melanie Trump, so od štirih zjutraj spremljali rezultate volitev v ZDA, zdaj pa slavijo zmago republikanskega kandidata Donalda Trumpa.

Poglejte si odzive Sevničanov, ko se je Trump zahvalil družini in Melanii. Eden od domačinov je med govorom pokazal na Melanijinega očeta Viktorja Knavsa, ko se je ta pojavil na televiziji, saj so bili ob zmagovitem Trumpovem govoru na odru tudi Melanijini starši.

Sevniški ansambel Slavček je za najslavnejšo Sevničanko, ki bo kmalu stanovala v Beli hiši, po razglasitvi rezultatov volitev v ZDA napisal in zaigral himno.

Ko je postalo jasno, da Hillary Clinton ne more več ujeti Trumpa, so v Sevnici izobesili ameriško zastavo.

Spremljanje razglasitve rezultatov:

Dogajanje v Sevnici je spremljal naš fotoreporter, Sevničan Matej Leskovšek:

 


Janko Resec je dober prijatelj Melanijinega očeta Viktorja, s katerim je bil nazadnje v stiku pred tednom dni prek SMS-jev. "Vidim, da smo zelo blizu vrha in ne moreš, da mu ne bi čestital. Upam, da se bo vrh zgodil," je povedal. "Mislim, da se Sevničani bolj kot vsa Slovenija zavedamo, kaj bo to pomenilo za Slovenijo. Nekoliko sem žalosten, da politika ni bolj v stiku. Naši so morda malce podcenjevali vse skupaj," je dodal.


Preberite še:

 

Župan Sevnice Srečko Ocvirk je zadovoljen z izidom: "V Sevnici smo vseskozi podpirali Melanio pri njeni podpori možu v tej volilni kampanji. Bili smo ponosni tudi, ker je izpostavila, da prihaja iz Slovenije, iz Sevnice. Lahko rečem, da smo res zadovoljni s to zgodbo in pozitivnim izidom. Zmaga Trumpa bi za Sevnico pomenila veliko glede prepoznavnosti v širši okolici. To se je letos že zgodilo, številni novinarji so nas obiskali. Tudi v prihodnje ocenjujem, da bo tako in da bo to pomagalo tako turizmu kot gospodarstvu v smislu razvoja in vključenosti Sevnice v globalna gibanja."

Poslanec SDS Tomaž Lisec meni, da je zmaga Trumpa "morda za določen del slovenskih in ameriških analitikov zanimivo stanje. Sam sem, ker spremljam tudi druge medije v ZDA, predvideval, da bi bil rezultat lahko tesen." Za Sevnico po njegovem mnenju to pomeni "možnost turistične promocije, ne nazadnje tudi geostrateško in politično izboljšanje naših možnosti tako Sevnice znotraj Slovenije kot tudi Slovenije znotraj EU in tudi ZDA".

Utrip medijev med čakanjem rezultatov:

Čakanje rezultatov se je začelo ob 4. uri zjutraj v glavnem lokalu v Sevnici, ki je zaradi Melanie deležna velike pozornosti tudi svetovnih medijev. V Sevnici pravijo, da se danes piše zgodovina. Melania bo po Louisi Adams (ženi šestega predsednika ZDA Johna Quincyja Adamsa, ki je bila rojena v Veliki Britaniji) postala šele druga v tujini rojena prva dama ZDA, prva iz Slovenije.

V Sevnici upajo, da jim bo Trumpova zmaga prinesla še večjo prepoznavnost, od katere si obetajo turistične in gospodarske koristi. | Foto: Matej Leskovšek V Sevnici upajo, da jim bo Trumpova zmaga prinesla še večjo prepoznavnost, od katere si obetajo turistične in gospodarske koristi. Foto: Matej Leskovšek

Poziv Sevničanom, naj rezultate zgodovinskih volitev spremljajo skupaj. | Foto: Matej Leskovšek Poziv Sevničanom, naj rezultate zgodovinskih volitev spremljajo skupaj. Foto: Matej Leskovšek

Sevnica je bila v mesecih pred volitvami zaradi Melanie deležna veliko pozornosti. | Foto: Matej Leskovšek Sevnica je bila v mesecih pred volitvami zaradi Melanie deležna veliko pozornosti. Foto: Matej Leskovšek

 
Ne spreglejte