Boj za milijarde: bo to najdražja ločitev vseh časov?

Potem ko je ruski milijarder Roman Abramovič sporočil, da se po desetletju ločuje od svoje tretje žene Daše Žukove, se predvsem mediji v Veliki Britaniji sprašujejo, koliko denarja bo iz zakona dobila 36-letnica.

Daša in Roman v bolj srečnih časih.

Daša in Roman v bolj srečnih časih. Foto: Reuters

Premoženje Abramoviča, med drugim je tudi lastnik londonskega nogometnega kluba Chelsea, je ocenjeno na več kot sedem milijard funtov (več kot 7,7 milijarde evrov).

Par, ki je bil zaradi svojega bogastva in številnih znanih prijateljev, med katerimi je ruski predsednik Vladimir Putin, eden najbolj glamuroznih, je včeraj sporočil šokantno novico, da se ločuje. Par je na svoji razkošni jahti Eclipse, ki je dolga 163 metrov in največja na svetu, vredna pa je milijardo funtov (1,1 milijarda evrov), na svojih glamuroznih zabavah med drugim gostil britansko princeso Eugenie, hollywoodskega zvezdnika Leonarda DiCapria, režiserja Georgea Lucasa in pokojnega pevca Princea.

Britanski Daily Mail poroča, da sta 50-letni milijarder in nekdanja manekenka večino zadnjega leta dni preživela ločeno. 

Čeprav sta eden najbolj znanih parov, pa sta svojo zasebnost skrbno skrivala. Poročila sta se leta 2008, a to ohranila kot skrivnost celih šest let. V zakonu sta se jima rodila sedemletni Aaron in štiriletna Leah.

Koliko denarja bo iz zakona odnesla Daša, je odvisno od tega, ali bo ločitveni postopek vodilo rusko ali britansko sodišče. Na to, kako bogata bo nekdanja manekenka po ločitvi, bo vplivalo tudi to, ali je podpisala predporočno pogodbo.

Daily Mail poroča, da se je Abramovič o ločitvi posvetoval s svojo drugo ženo Irino, s katero ima pet otrok in ki je ob ločitvi od Abramoviča leta 2007 dobila 150 milijonov funtov (165 milijonov evrov).

 

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • slomevzha1 / 08.08.2017. ob 11:04

    Veliko manj bi ga stalo, če bi namesto občasnih zamenjav žen imel harem. Je pa tudi ta rešitev pod velikim vprašajem, ker je danes težko najti spodobnega evnuha.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Najbolj brano Slavni

Vroči članki

Najbolj brano siol.net

Vroči članki

TV spored