Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2014,
14.42

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Malinca zdrava prehrana

Sreda, 30. 7. 2014, 14.42

4 leta, 3 mesece

Kar sta pogrešali, sta združili v Malinco in uspelo jima je

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Malinca se je razvila iz želje po lastnem podjetju in možnosti za uresničevanje idej. Nastja in Andreja sta začeli v času krize, a menita, da je zdaj ravno pravi čas za vzpon.

Kljub današnji poplavi trgovin z zdravo prehrano je Nastja Kramer verjela v svojo idejo in se maja 2013 skupaj s prijateljico in sošolko Andrejo Stopar podala na podjetniško pot z Malinco – trgovino in portalom z zdravo prehrano in recepti.

Trenutno ekipo Malince sestavljajo štiri dekleta, poleg Andreje in Nastje še Nastjina sestra Ana, ki skrbi za pakiranje in fizično trgovinico, ter Dragana, ki skrbi za hrvaški trg.

Ne le hrana, tudi gibanje Poslanstvo ekipe Malinca je, kot pravijo, osveščanje in izobraževanje ljudi o zdravi prehrani in zdravem načinu življenja, pri tem pa dajejo velik poudarek na slovensko, nepredelano hrano in hrano iz ekološke pridelave.

Ob tem opozarjajo tudi na pomen športa in gibanja, ljudem pa želijo sporočiti, da si lahko le s pravilno, zdravo prehrano in športom zagotovijo kakovostno, zdravo in dolgo življenje.

"Pogrešali sva portal, kjer bi na enem mestu nudili kakovostne zdrave izdelke in hkrati recepte, kjer so ti izdelki uporabljeni. Včasih prebereš veliko o določenem živilu, na primer goji jagodah, jih kupiš, na koncu pa niti ne veš, v katere recepte jih lahko vključiš. To smo z Malinco spremenili," je še pojasnila Nastja.

Že 43 tisoč "malinc" na Facebooku Pogumna odločitev o samostojni podjetniški poti se je izplačala, saj so odzivi na Malinco odlični. Ustvarili so skupnost 43 tisoč "malinc", kot ljubkovalno imenujejo svoje sledilke oziroma stranke, na Facebooku Zdrava prehrana in recepti.

Imajo že več kot 20 tisoč bralcev e-novičk, v zadnjem mesecu pa je imel Malincin portal zdravih receptov 230 tisoč ogledov. Pozitiven odziv je tako samo še dodatna motivacija za delo, zato že v septembru načrtujejo kup novosti.

"Počasi ustvarjamo skupnost malinc tudi na Hrvaškem, v prihodnjem letu pa sta v načrtu še Češka in Slovaška," je navedla Nastja in dodala, da je to posel, od katerega se lahko živi. Čeprav so začele v času krize, pravi, da je zdaj ravno pravi čas za vzpon vseh tistih, ki imajo željo, ideje in pogum.

Ključ do uspeha: celovita ponudba V prvem letu poslovanja so dosegle malo več kot 100 tisoč evrov prihodkov, v letu 2014 pa jih načrtujejo 240 tisoč evrov.

Ne glede na to, da je trgovin, ki prodajajo zdravo prehrano, veliko, se dekleta na konkurenco ne ozirajo več in celo menijo, da prave spletne konkurence niti nimajo. "Naš ključ, s katerim nam uspeva, je celovita ponudba oziroma vse na enem mestu: recepti, izdelki, nasveti ...," je povedala Nastja.

Zdravje mora biti na prvem mestu Ker pa so določena zdrava živila res dražja, mnogi ob besedi zdravo takoj pomislijo tudi na besedo drago. Vendar Nastja ob tem opozarja, da so takšna živila hkrati tudi veliko bolj hranljiva, kar pomeni, da nam jih ni treba pojesti v tako velikih količinah in tudi dlje časa smo siti.

"Vse je odvisno, kakšne prioritete imaš v življenju. Osebno se mi zdrava prehrana v kombinaciji z domačim vrtom ne zdi predraga," je še dodala.

Ne spreglejte