SiolNET. Posel danes Finance
7,55

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Hiša na Dolenjskem bo v tretje na prodaj tretjino ceneje

7,55

termometer

 | Foto:

Po dveh neuspelih poskusih prodaje družinske hiše v Šentjerneju je stečajna upraviteljica izklicno ceno znižala za tretjino. Za 263 kvadratnih metrov veliko hišo bo treba odšteti najmanj 106 tisočakov.

Stečajna upraviteljica Irena Lesjak v postopku osebnega stečaja fizične osebe do 24. aprila zbira zavezujoče ponudbe za nakup družinske hiše v Šentjerneju na Dolenjskem.


Preberite še:
Nekdanji minister prodaja 300 let staro hišo z vrtom in ribnikom
Nekdanje Vidmarjevo stanovanje prodali za 200 tisočakov


Za nakup po izklicni ceni 166 tisočakov ni bilo zanimanja

Lesjakova bo skušala v tretjem poskusu prodati dve desetletji staro hišo na naslovu Dolenja Stara vas 17a. Nepremičnina z 263 kvadratnimi metri tlorisne površine stoji na 600 kvadratnih metrih zemljišča.

Potem ko za nakup po izklicni ceni 166 tisočakov ni bilo zanimanja, je cena v drugem poskusu znašala 133 tisočakov, tokrat pa je izklicna cena postavljena pri dobrih 106 tisočakih.

Prodaja po načelu videno - kupljeno

Izklicna cena ne vsebuje nobenih davščin in prispevkov. Ti se zaračunajo kupcu dodatno, in sicer na osnovi veljavnih predpisov. Vse dajatve, stroške v zvezi s prenosom lastništva ter stroške v zvezi s sestavo kupoprodajne pogodbe mora plačati kupec.

Pisne ponudbe morajo vsebovati predmet nakupa, ceno in rok plačila, skladno s pogoji razpisa. Pri izbiri bodo upoštevali samo popolne in pravočasne ponudbe. Varščina znaša 10.662,40 evra.

Ponuditi morate najvišjo ceno

Nepremičnino bodo prodali najboljšemu ponudniku, ki ga bo izbrala stečajna upraviteljica na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb. Izbrali bodo ponudnika, ki bo ob izpolnjevanju preostalih pogojev ponudil najvišjo ceno. Če bo več ponudnikov ponudilo enako najvišjo ceno, bodo izbrali tistega, ki bo ponudil najkrajši rok plačila.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 46
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin