Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 12. 2015,
14.59

Osveženo pred

2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

varčevanje pokojnina advertorial

Ponedeljek, 21. 12. 2015, 14.59

2 dneva

Brez bonbonov do 27 tisoč evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vas zanima, kako do 27 tisoč evrov? Čisto preprosto: en evro za škatlico bonbonov raje vložite v svojo prihodnost. V 30 letih lahko privarčujete znesek, ki vam bo polepšal starost.

Si predstavljate, da bi vsak dan privarčevali en evro? To je manj kot cena za skodelico kave ali enkratno vožnjo z mestnim avtobusom. Vendar že s tako majhnim dnevnim denarnim vložkom lahko svojo prihodnost oplemenitite s kupčkom denarja, ki vam bo polepšal življenje v času upokojitve.

Pozabite na hranilnik, varčujte pametno!

Pa poglejmo, kako je takšno varčevanje videti v resnici. Vzeli smo za primer res minimalni znesek, ki večini ne predstavlja velike finančne obremenitve.

En evro je tako, kot bi se odpovedali škatlici bonbonov na dan. S takšno majhno spremembo sladkih navad, boste svoje premoženje v prihodnosti lahko hitro oplemenitili in mu dali čisto nov elan.

Primerjali smo različne oblike varčevanja in se na koncu odločili za varčevanje pri Modri Zavarovalnici, in sicer predvsem iz dveh razlogov:

- ker ponujajo varčevanje v skladu življenjskega cikla, ki omogoča optimalni način varčevanja v različnih življenjskih obdobjih;

- ker je decembra pri Modri Zavarovalnici še bolj ugodno: novim in obstoječim strankam ob plačilu premije dodatnega pokojninskega zavarovanja ne bo potrebno plačati vstopnih stroškov.

Potrebujete dokaz? Preverite naše izračune.

Skupina znancev se je odločila, da bo poslušala naše nasvete in bo začela varčevati.

Janez ima 50 let in se je odločil, da bo vsak dan privarčeval tri evre. V 15 letih bi lahko z 90 evri mesečnih prihrankov pri Modri Zavarovalnici prihranil 23.300 evrov, iz katerih bi črpal dodatek k pokojnini.

Miha ima 35 let, do pokojnine ga loči še približno 30 let delovne dobe. Časa ima še relativno veliko, zato se je določil, da bo varčevanju namenil en evro na dan. Pri Modri Zavarovalnici bi lahko z varčevanjem v pokojninskem skladu življenjskega cikla privarčeval 27.000 evrov.

Luka (25 let) je letos magistriral na ekonomski fakulteti in ravnokar dobil prvo zaposlitev. Računanje mu je blizu zato je hitro dojel pomembnost zgodnjega začetka varčevanja. Ker so njegovi mesečni prihodki nepredvidljivi, bo tudi njegov mesečni prispevek nekoliko skromnejši. Za zdaj bo varčeval 20 evrov na mesec. Ko bodo njegovi mesečni prilivi malo višji, pa se bo odločil za višjo mesečno anuiteto. Če bi ostal pri samo 20 evrih na mesec, bi v 40 letih lahko privarčeval 36.800 evrov.

Ne spreglejte