SiolNET. Posel danes Novice
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

VZMD s kolektivno tožbo še zoper Telemach

0,31

termometer

VZMD | Podobni tožbi je VZMD že vložilo zoper Telekom Slovenije in A1.  | Foto: STA
Podobni tožbi je VZMD že vložilo zoper Telekom Slovenije in A1. Foto: STA

Skladno z napovedmi je Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) zaradi domnevnega oškodovanja naročnikov v ocenjeni vrednosti skoraj 43,6 milijona evrov vložilo kolektivno tožbo še zoper operaterja Telemach. VZMD je kolektivno tožbo že vložilo zoper podjetji Telekom Slovenije in A1, v prihodnjih dneh pa jo namerava še zoper T-2.

Kot so danes sporočili iz VZMD, je bilo po konservativnih ocenah njihovih strokovnih sodelavcev v zadnjih petih letih zaradi enostranskega dvigovanja cen naročniških paketov ter brez vnaprej predvidenih razlogov in metode zvišanja cene oškodovanih najmanj 300 tisoč Telemachovih naročnikov.

Podobni tožbi je VZMD že vložilo zoper Telekom Slovenije in A1. Prvemu očitajo oškodovanje naročnikov v ocenjeni višini 122,69 milijona evrov, družbi A1 pa v višini 52,3 milijona evrov. Po napovedih bodo v prihodnjih dneh vložili še kolektivno tožbo zoper T-2.

"V VZMD so oktobra lani na vse operaterje naslovili izvensodne pozive k prenehanju uporabe nepoštenih pogodbenih pogojev ter poskušal situacijo rešiti po mirni poti, a so ob sorazmerno mlačnih uradnih odzivih primorani vložiti tudi napovedane kolektivne tožbe," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Kot so dodali, se je nanje obrnilo izjemno veliko število naročnikov navedenih operaterjev.

Operaterji so vse očitke VZMD zavrnili kot neutemeljene.

Družba A1 Posel danes VZMD s kolektivno tožbo tudi zoper A1 Slovenija Telekom Slovenija Novice VZMD s kolektivno tožbo zoper Telekom Slovenije, sledile bodo še tožbe preostalih operaterjev telefoniranje Novice VZMD od telekomunikacijskih operaterjev zahteva 200 milijonov evrov odškodnin

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin