SiolNET. Posel danes Novice
1,70

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upravni odbor Fortenove razrešil izvršno direktorico Ireno Weber

1,70

termometer

Irena Weber in Fabris Peruško
Irena Weber in Fabris Peruško Foto: Reuters

Upravni odbor Fortenove, ki je nastala po propadu Agrokorja, je razrešil Ireno Weber z mesta izvršne direktorice. Razlogov za razrešitev v upravnem odboru niso pojasnili, se ji je pa glavni izvršni direktor Fabris Peruško zahvalil za prispevek pri transformaciji Agrokorja v skupino Fortenova, pa tudi delo v vlogi namestnice izrednega pooblaščenca.

Fabris Peruško se je v izjavi zahvalil Ireni Weber za njen "izjemen prispevek pri poravnavi upnikov Agrokorja in oblikovanju skupine Fortenova."

"Webrova je nosila velik del bremena izjemno zahtevnega postopka zaključevanja postopka izredne uprave v Agrokorju," je dejal Peruško.

Zdravko Počivalšek Posel danes "Razstavitev Mercatorja je popolnoma, popolnoma nesprejemljiva"

Webrova je izvršna direktorica Fortenove postala aprila, ko je ta prevzela poslovanje koncerna Agrokor. Še naprej bo ostala namestnica izrednega pooblaščenca v Agrokorju. Na to mesto jo je sodišče na predlog imenovalo februarja lani.

Skupina Fortenova je zaživela 1. aprila letos, ko so potrdili poravnavo, s katero so 45 insolventnih podjetij vključili v novo družbo prek njihovih zrcalnih podjetij, ki so k svojemu imenu dodala besedo plus. Na Fortenovo so prenesli tudi 32 Agrokorjevih solventnih podjetij na Hrvaškem.

Mercator Posel danes Tajni načrt: kaj Hrvati in Rusi kuhajo Mercatorju?

Prenos lastnine v nekdanjih 82 Agrokorjevih podjetjih, ki so zunaj Hrvaške, med katerimi je največji Mercator, pa predstavlja drugo fazo izvajanja poravnave, ki je stekla po sklenitvi postopka na Hrvaškem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin