SiolNET. Posel danes Novice
0,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Srednja cena stanovanja na Manhattnu prvič po treh letih pod milijonom

0,08

termometer

new york manhattan | Na Manhattnu je na trgu vse več stanovanj, kupcev, ki lahko sežejo globoko v žep, pa je vedno manj. | Foto:
Na Manhattnu je na trgu vse več stanovanj, kupcev, ki lahko sežejo globoko v žep, pa je vedno manj.

Iz New Yorka poročajo o prav posebni možnosti ugodnega nakupa. Srednja cena (mediana) stanovanja na Manhattnu je namreč v zadnjem lanskem četrtletju padla pod milijon dolarjev, kar je približno 877.000 evrov. To se je zgodilo prvič v zadnjih treh letih, kaže poročilo ameriške nepremičninske agencije Douglas Elliman.

Srednja cena stanovanja v najbolj prestižnem delu mesta, ki nikoli ne spi, se je ob koncu leta znižala za 5,7 odstotka na 999.000 dolarjev (876.085 evrov), je poročal časnik Financial Times.

Prvi mož nepremičninske agencije Steven James razloge za padec cen vidi v manjšem številu kupcev iz Kitajske in Rusije. Tako je na Manhattnu na trgu vse več stanovanj, kupcev, ki lahko sežejo globoko v žep, pa je vedno manj.

Maribor lep Posel danes Gradbeni bum v štajerski prestolnici: obljubljajo nekaj sto stanovanj #video

Število prodaj stanovanj se je ob koncu leta glede na enako obdobje leta 2017 znižalo za več kot tri odstotke, hkrati pa je število razpoložljivih gnezd poskočilo za več kot 12 odstotkov.

Še en razlog za padec cen je vse bolj privlačna ponudba na trgu nepremičnin v drugih newyorških predelih. Trg v Brooklynu je "še naprej močan", Queens pa predstavlja "ogromen potencial", je menil James.

Zemljišče na Parmovi ulici v Ljubljani Posel danes Na prodaj zemljišče v središču Ljubljane, kjer je predvidenih 330 stanovanj Stanovanja v Ljubljani Novice Najbolj se splača vlagati v manjša stanovanja #video stanovanje kredit par hiša dom Dom Cene stanovanj se višajo. Kako čim prej na svoje? poslansko stanovanje Novice "Pozor: Ne želim stanovati z migranti, geji in delavci iz juge!"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin