Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
21. 9. 2018,
15.22

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

Natisni članek

SDH uprava sodišče Vanessa Grmek

Petek, 21. 9. 2018, 15.22

5 let, 7 mesecev

Sodišče za začasno članico uprave SDH imenovalo Vanesso Grmek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

1

SDH | Sodišče je za začasno članico uprave SDH imenovalo Vanesso Grmek. | Foto Bojan Puhek

Sodišče je za začasno članico uprave SDH imenovalo Vanesso Grmek.

Foto: Bojan Puhek

Okrožno sodišče v Ljubljani je danes za začasno članico uprave Slovenskega državnega holdinga (SDH) imenovalo Vanesso Grmek. V upravi se bo tako pridružila predsednici Lidii Glavina, ki je po odhodu Andreja Bertonclja na mesto finančnega ministra v upravi ostala sama, s čimer je bila uprava nesklepčna.

Predlog za sodno imenovanje članice uprave je podal predsednik nadzornega sveta SDH Damjan Belič, saj bi bila zaradi odhoda Andreja Bertonclja na čelo ministrstva za finance povzročena nesklepčnost uprave. Možnost sodnega imenovanja začasnega člana uprave v nujnih primerih omogoča 256. člen zakona o gospodarskih družbah.

V vmesnem času je nadzorni svet že objavil mednarodni razpis za člana uprave SDH, ki se zaključi v ponedeljek in pri čemer bo nominacijska komisija izvedla vse potrebne postopke za redno imenovanje članov uprave SDH. Mandat sodno imenovane članice uprave preneha, ko je namesto nje imenovan nov član oziroma članica uprave, so sporočili iz SDH.

SDH
Novice Odhod Bertonclja med ministre povzroča težave na SDH

Pred imenovanjem za članico uprave je bila Grmekova pomočnica uprave SDH

Vanessa Grmek je univerzitetna diplomirana pravnica z opravljenim pravosodnim izpitom in MBA-študijem, hkrati pa ima vodstvene izkušnje tako iz gospodarstva kot tudi korporativnega upravljanja in prestrukturiranja kapitalskih naložb države.

Pred imenovanjem za članico uprave SDH je bila pomočnica uprave SDH, zadolžena za področje upravljanja kapitalskih naložb Republike Slovenije in SDH. Od leta 2011 je zaposlena v institucijah upravljanja kapitalskih naložb države, od tega večino časa na vodstvenih funkcijah.

Najprej je bila direktorica pravne službe na Agenciji za upravljanje kapitalskih naložb (AUKN), potem izvršna direktorica sektorja strateških naložb področja energetike ter vodja oddelka za prestrukturiranje kapitalskih naložb.

Pred tem je delala v zasebnem sektorju na področju poslovnih storitev na področju gospodarskega in delovnega prava ter menedžmenta in bila več let zaposlena v Drogi Kolinski, kjer je bila štiri leta tudi svetovalka predsednika uprave.

Ne spreglejte