Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 5. 2021,
7.44

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

električni avtomobili PR članek

Petek, 7. 5. 2021, 7.44

2 leti, 11 mesecev

So električni avtomobili naša prihodnost? Teslini rezultati pravijo: DA!

Oglasno sporočilo
Fortrade

Slavni proizvajalec električnih avtomobilov Tesla Inc. bi lahko letos nadaljeval neverjetno rast, ki jo je doživel v svojem zlatem letu 2020. Čeprav delnice Tesle do zdaj še niso narasle na podoben način, kot so lani, številni analitiki verjamejo, da bo družba v letu 2021 rasla še naprej. Tesline delnice so lani narasle za 392 odstotkov.

Fortrade je za vse, ki bi se radi naučili trgovanja s ceno delnic Tesla na spletni borzi (finančna pogodba za razliko – CFD) ali si preprosto želijo razširiti znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic Tesla. Vodnik je prilagojen vsem ravnem znanja in si ga lahko prenesete prek spodnje povezave..

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno delnic Tesla si prenesite tukaj.

Tesla ne raste samo zaradi svojega kultnega statusa med vlagatelji. Pozitivni podatki o poslovanju podjetja zagotavljajo večjo stabilnost cene delnice.

Družba je januarja potrdila, da je peto leto zapored ustvarila dobiček. Za Teslo je bilo lani zelo pomembno uvrščanje na seznam indeksa S&P500, potem so veliki investicijski skladi množično kupovali delnice tega podjetja.

Eden najbolj pozitivnih dejavnikov je ogromna ekspanzija kitajskega trga, na katerem naj bi se povpraševanje po električnih avtomobilih leta 2021 povečalo za 40 odastotkov. Kitajska vlada je uvedla nove zakone, ki zagotavljajo podporo kupcem električnih avtomobilov, kar naj bi spodbudilo rast povpraševanja. Družba je januarja objavila načrte za proizvodnjo in prodajo avtomobilov v Indiji, na še enem velikem trgu, ki bi prav tako želel preiti na čistejšo energijo.

Fortrade | Foto:

Zmaga Bidna in njegove demokratične stranke na ameriških predsedniških volitvah ter vzpostavitev nadzora demokratov nad senatom sta bili za Teslo zelo pomembni. V začetku meseca je Biden objavil načrt naložb v infrastrukturo v višini dveh bilijonov dolarjev, ki vključuje tudi program zelene energije. Za industrijo električnih avtomobilov so namenili 174 milijonov dolarjev, z denarjem pa bodo med drugim zgradili 500 tisoč postaj za polnjenje električnih avtomobilov po ZDA. To naj bi dodatno spodbudilo nakup električnih avtomobilov.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno delnic Tesla si prenesite tukaj.

Po drugi strani številni tradicionalni proizvajalci avtomobilov, kot so Volkswagen, BMW, Ford in Daimler, razvijajo lastne električne avtomobile ali pa že imajo model v proizvodnji. Tudi drugi tekmeci, na primer kitajski Nio, proizvajajo električna vozila, vendar se še vedno niso izkazali na svetovnem prizorišču. Celo Apple je pred kratkim napovedal, da bo pospešil svoj razvojni program za električne avtomobile ali se pridružil proizvajalcem električnih oziroma tradicionalnih avtomobilov. Teslina potencialna konkurenca želi svoj delež, toda vsi udeleženci zaostajajo nekaj mesecev za tem tržnim liderjem.

Drugi dejavnik, ki je letos omejeval rast delnice Tesle, je bilo veliko pomanjkanje čipov, potrebnih za izdelavo električnih avtomobilov. Teslin tekmec Nio je bil prisiljen ustaviti proizvodnjo, mnogi pa se bojijo, da bo prizadeta tudi Tesla, kar bi bila lahko ovira pri doseganju želenega števila dobav.

Številni vlagatelji so optimistični pred novo sezono finančnega poročanja, ko podjetja objavljajo četrtletne rezultate, Tesla pa je na vrhu seznama po pozitivnih pričakovanjih.

Brezplačni vodnik Kako trgovati s ceno delnic Tesla si prenesite tukaj.

Vir: Bloomberg, Reuters, CNBC

Pogodbe za razliko (CFD-ji) so zapleteni instrumenti, ki zaradi vzvoda vključujejo visoko stopnjo tveganja, da hitro izgubite denar. Večina računov majhnih vlagateljev pri trgovanju s pogodbami za razliko izgubi denar. Razmisliti morate o tem, ali razumete pogodbe za razliko in ali si lahko privoščite tveganje, da izgubite ves denar. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na svojem računu za trgovanje. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja, in poiščite neodvisen nasvet. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabo teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce Združenih držav Amerike ali Belgije ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila Fortrade Limited.

Ne spreglejte