SiolNET. Posel danes Novice
0,36

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski ribiči ulovili za tretjino manj rib

0,36

termometer

Arbitraža. Ribič. Ribolov. | Približno 77 odstotkov skupnega lanskega ulova so predstavljale sveže ribe (okrog 82 ton), pet odstotkov sveži raki (pet ton), 18 odstotkov pa mehkužci (19 ton).  | Foto: Andrej Peroša
Približno 77 odstotkov skupnega lanskega ulova so predstavljale sveže ribe (okrog 82 ton), pet odstotkov sveži raki (pet ton), 18 odstotkov pa mehkužci (19 ton). Foto: Andrej Peroša

Slovenski ribiči so v letu 2021 ulovili več kot 106 ton svežih ribiških proizvodov. Skupna masa ulova je bila za 31,5 odstotka manjša od mase ulova v letu pred tem, ko so ulovili več kot 155 ton ribiških proizvodov. Skupna odkupna vrednost ulova je bila medtem za približno 27 odstotkov nižja kot leta 2020, je ta teden objavil statistični urad.

Kot so ocenili statistiki, je bila vrednost iztovorjenih ribiških proizvodov v letu 2021 glede na njihove odkupne cene (brez DDV) skoraj 889 tisoč evrov, kar je 27 odstotkov manj kot leta 2020.

Cene morskih proizvodov so se lani v primerjavi z letom 2020 povprečno zvišale za dva odstotka. Najvišje povprečne cene so dosegli sveži rombi, pritlikavi lignji, korbeli, tigrasta kozica ter zobatec (najmanj 19 evrov za kilogram).

Približno 77 odstotkov skupnega lanskega ulova so predstavljale sveže ribe (okrog 82 ton), pet odstotkov sveži raki (pet ton), 18 odstotkov pa mehkužci (19 ton). Delež mehkužcev in rakov v skupnem ulovu je bil manjši kot v letu 2020, ko je masa ulova mehkužcev znašala približno 37 ton, rakov pa približno 12 ton. Rib je bilo nekaj manj kot 82 ton, potem ko jih je bilo leto prej 105 ton.

Gorivo dizel bencin bencinska črpalka Posel danes Kaos na Hrvaškem: "V torek zapiramo bencinske črpalke" Primerjava cen med Slovenijo in Hrvaško Novice Primerjali smo cene med Slovenijo in Hrvaško #video ina hrvaška bencin bencinska črpalka Novice Vojna z draginjo: Hrvati kmalu po hrano in bencin na bone?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin