SiolNET. Novice Slovenija
1,32

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vojna z draginjo: Hrvati kmalu po hrano in bencin na bone?

1,32

termometer

ina hrvaška bencin bencinska črpalka | Hrvaška že mesece regulira cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah. Vendar se čez dva tedna izteče ukrep za regulacijo cen goriv na avtocestah, zato javnost pričakuje nove ideje od vlade, kako omiliti vpliv draginje na prebivalstvo. | Foto: STA
Hrvaška že mesece regulira cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah. Vendar se čez dva tedna izteče ukrep za regulacijo cen goriv na avtocestah, zato javnost pričakuje nove ideje od vlade, kako omiliti vpliv draginje na prebivalstvo. Foto: STA

Boni za goriva na Hrvaškem vzbujajo veliko pomislekov. Med argumenti nasprotnikov je predvsem socialna neuravnoteženost takega ukrepa, zato vlado pozivajo, naj bone razdeli le med najrevnejšim delom populacije.

Hrvaški minister za finance Zdravko Marić je danes potrdil, da vlada razmišlja o uvedbi bonov za gorivo, poroča Večernji list. Po besedah finančnega ministra vlada trenutno pozornost namenja predvsem cenam energentov in "bon za bencin" je visoko na seznamu potencialnih ukrepov. "V tej smeri delamo zadnje tedne, vendar končne odločitve še nismo sprejeli," je dejal Marić.

Boni za goriva na Hrvaškem vzbujajo veliko pomislekov. Med argumenti nasprotnikov je predvsem socialna neuravnoteženost takega ukrepa, zato vlado pozivajo, naj bone razdeli le med najrevnejšim delom populacije.

Hrvaška sicer že mesece regulira cene pogonskih goriv na bencinskih črpalkah. Vendar se čez dva tedna izteče ukrep za regulacijo cen goriv na avtocestah, zato javnost pričakuje nove ideje od vlade, kako omiliti vpliv draginje na prebivalstvo.

Kmalu tudi boni za hrano?

"DDV za hrano smo že znižali, kolikor je to bilo mogoče. Zdaj so na vrsti drugi deležniki v gospodarstvu," je na vprašanje novinarjev, ali bo vlada uvedla tudi bone za hrano, dejal Marić. "Če bo vsak gledal le na svoj del, bomo na dolgi rok izgubili vsi. Tega se moramo zavedati," se je neposrednemu odgovoru na vprašanje izmikal Marić.

Umag Novice Cene na Hrvaškem razburjajo turiste. Turistični delavci: Bojimo se, kaj bo naslednjo sezono #video Schengen meja Novice Hrvaška in schengen: znano je, kdaj ne bo več kontrol na mejah Podgora Dalmacija plaža Novice Na Hrvaškem pozitiven že vsak tretji test za koronavirus

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin