SiolNET. Posel danes Novice
1,27

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Država se je lotila prodaje 100-odstotnega deleža Abanke

1,27

termometer

Abanka |  | Foto: STA
Foto: STA

Slovenski državni holding (SDH) je danes objavil javno povabilo vlagateljem, naj izkažejo interes za nakup 100-odstotnega deleža Abanke. Izkaze interesa pričakuje do 26. oktobra do 17. ure.

S povabilom želi SDH preveriti, kakšen je interes oseb, ki želijo sodelovati v postopku. V naslednjih fazah bodo kvalificirane ponudnike, ki se bodo uvrstili v prihodnje postopke, še pred zbiranjem njihovih zavezujočih ponudb zaprosili za predložitev nezavezujočih ponudb, kaže objava na spletni strani SDH.

Izkaze interesa zbira francoska banka BNP Paribas, ki jo je SDH imenoval za izključnega finančnega svetovalca, ki bo opravil večfazni prodajni postopek za izbor najboljšega ponudnika.

Država, ki je 100-odstotni lastnik banke postala po sanaciji konec leta 2013, mora glede na zaveze Evropski komisiji v zameno za odobreno državno pomoč banko prodati do sredine prihodnjega leta.

Vodstvo Abanke začetka privatizacije ne komentira

Vodstvo Abanke začetka privatizacije, ki jo je danes sprožil SDH, ne komentira. Zagotavlja pa, da banka posluje dobro, ob čemer po njihovem stabilnost in trdnost banke potrjuje tudi mednarodna bonitetna agencija Fitch Ratings.

Abanka je tretja največja banka v državi. Konec leta je banka zaposlovala skoraj 1050 ljudi. Knjigovodska vrednost delnice je konec leta 2017 dosegla 38,34 evra, je razvidno s spletne strani banke.

Jože Lenič Posel danes Bodo Američani zavladali slovenskemu bančnemu prostoru? Abanka Posel danes Abanka v polletju s četrtino višjim čistim dobičkom

 

Abanka Posel danes Abanka ustanavlja novo družbo za upravljanje terjatev

 

Abanka Posel danes Abanka v prvem četrtletju s 50-odstotno rastjo dobička

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 4
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin