Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
14. 4. 2022,
9.40

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

64

Natisni članek

davki politika Volitve 2022 Robert Golob

Četrtek, 14. 4. 2022, 9.40

2 leti

Golob: Če bi imel več denarja, bi ga mogoče zapravljal za neumnosti

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,35

64

Robert Golob | Golob, ki je kot predsednik uprave GEN-I leta 2020 prejel 214 tisoč evrov neto prihodkov, pri čemer bruto znesek njegovih prihodkov ni znan, niti ni jasno, ali je imel še kakšne druge vire zaslužka, poleg poslov z novinarko Vesno Vuković, s katero je posloval kot šef družbe GEN-I, noče razkriti niti dohodninske napovedi.  | Foto STA

Golob, ki je kot predsednik uprave GEN-I leta 2020 prejel 214 tisoč evrov neto prihodkov, pri čemer bruto znesek njegovih prihodkov ni znan, niti ni jasno, ali je imel še kakšne druge vire zaslužka, poleg poslov z novinarko Vesno Vuković, s katero je posloval kot šef družbe GEN-I, noče razkriti niti dohodninske napovedi.

Foto: STA

"Menedžerji moje starosti, to je moja izkušnja, moje mnenje, zares ne potrebujemo nižjih davkov. Jaz res ne vem, kaj bi meni nižji davki koristili, razen da bi imel več denarja na računu in bi ga mogoče zapravljal za večje neumnosti," je na soočenju Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) glede vprašanja obdavčitve menedžerskih plač dejal predsednik Gibanja Svoboda Robert Golob, ki javnosti še naprej noče razkriti svoje dohodninske napovedi.

Vesna Vuković, Robert Golob
Novice Nakazovali so denar: zakaj Golob še vedno molči?

Na predvolilnem soočenju Kluba slovenskih podjetnikov (SBC) sta poglede na gospodarstvo izmenjala Luka Mesec iz Levice in Robert Golob iz Gibanja Svoboda. Gosta sta odgovarjala predvsem na vprašanja, ki pred volitvami najbolj zanimajo podjetnike.

Različna stališča znotraj Gibanja Svoboda

Medtem ko je Golob na Soočenjih na POP TV izjavil, da menedžerji ne potrebujejo višjih plač, pa je njegov strankarski kolega Dimitrij Zadel na dogodku Gospodarskega kroga (Gospodarske zbornice Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija) izjavil, da se strinja s sprostitvijo davkov za menedžerje. Golob je povedal, da ni nič narobe, če imajo znotraj stranke različna mnenja in so demokratični tudi navznotraj, poroča 24ur.com. 

"Mislim, da gre tu za šum v komunikaciji," je dodal Golob in dejal, da želijo manjšo davčno obremenitev za tiste, za katere ne želimo, da nam pobegnejo v tujino. "Menedžerji moje starosti, to je moja izkušnja, moje mnenje, zares ne potrebujemo nižjih davkov. Jaz res ne vem, kaj bi meni nižji davki koristili, razen da bi imel več denarja na računu in bi ga mogoče zapravljal za večje neumnosti," je še povedal.

Robert Golob
Novice Daleč najboljše plačan politik skriva svoje prihodke

Kaj to pove o Golobovih sposobnostih upravljanja denarja?

Roberta Goloba smo glede njegove izjave, da bi, če bi imel še več denarja, tega morda zapravil za neumnosti, povprašali:

- Kaj menite, da ta izjava pove državljanom o vaših sposobnostih upravljanja denarja in na splošno glede vašega odnosa do denarja?
- Ali bi vi zaupali vodenje države nekomu, ki sam sebi ne zaupa, da bi znal pametno ravnati z večjo količino denarja?

Golob, iz principa, Delo | Foto: DELO Foto: DELO
Golob: Iz principa na bom razkril dohodninske napovedi 
Golob, ki je kot predsednik uprave GEN-I leta 2020 prejel 214 tisoč evrov neto prihodkov, pri čemer bruto znesek njegovih prihodkov ni znan, niti ni jasno, ali je imel še kakšne druge vire zaslužka, poleg poslov z Vukovićevo noče razkriti niti dohodninske napovedi. Na enem izmed predvolilnih soočenj je, kot so poročali pri Delu, Goloba k razkritju svojih prihodkov pozval tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs

"Je mogoče minister Aleš Hojs pozval svojega šefa (Janeza Janšo, op. p.), da pošlje izvor premoženja? Moja dohodninska napoved je popolnoma identična temu, kar smo že zdavnaj razkrivali v letnih poročilih. Nobene razlike ni. Gre za osebni podatek in mimogrede – gre za zlorabo pooblastil policijskega ministra, s katerim kolaborira uredništvo javne RTV na način, da bi prvi pridobil osebne podatke političnega konkurenta. Gre za princip – ker je to policijska država in ne bom dovolil, da se javni servis zlorablja v imenu ene stranke," je za Delo dejal Golob.
Robert Golob
Novice Robert Golob vam predlaga: Bodite dan ali dva brez mesa
Ne spreglejte