SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Robert Golob vam predlaga: Bodite dan ali dva brez mesa

10

termometer

Robert Golob | V Gibanju Svoboda bodo po besedah Roberta Goloba podražitve naslavljali na različne načine, tudi z zmanjšanjem uživanja mesa.  | Foto: STA
V Gibanju Svoboda bodo po besedah Roberta Goloba podražitve naslavljali na različne načine, tudi z zmanjšanjem uživanja mesa. Foto: STA

"Vsi govorimo o podnebnih spremembah. Kmetijstvo je zelo pomemben dejavnik. Živinoreja in konzumacija mesa je prevelika in samo en dan ali dva dneva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil, pšenice za živinorejo v Sloveniji. Seveda moramo kmete ustrezno s subvencijami preusmeriti iz živinoreje, ne da jih pustimo na cedilu," je na včerajšnjem predvolilnem soočenju v oddaji Svet na Kanalu A v odgovoru na vprašanje o podražitvah in blaženju njihovih posledic izjavil Robert Golob, predsednik stranke Gibanje Svoboda. 

Predsednik GS sicer meni, da imamo v Sloveniji več težav s predelavo kot s samo pšenico: "Res je, da se pšenica iz Ukrajine in Rusije, ki sta največji proizvajalki, v resnici največ uporablja za krmo, niti ne za peko kruha. Danes so peki tisti, ki morajo zapirati svoj posel zaradi tega, ker ne sestavijo vhodnih inputov, ki so predragi, z izhodnimi, in tudi tukaj bomo morali regulirati celo verigo, da bo hrana prišla do prebivalstva," je pojasnil na soočenju. 

Golob rešitev vidi tudi v omejevanju uživanja mesa

V Gibanju Svoboda bodo po njegovih besedah podražitve naslavljali na različne načine, kot je omenil, tudi z zmanjšanjem uživanja mesa: "Vsi govorimo o podnebnih spremembah. Kmetijstvo je zelo pomemben dejavnik. Živinoreja in konzumacija mesa je prevelika in samo en dan ali dva dneva brez mesa, če jih zares naslovimo, bodo rešili v kratkem času ravno to pomanjkanje krmil, pšenice za živinorejo v Sloveniji. Seveda moramo kmete ustrezno s subvencijami preusmeriti iz živinoreje, ne da jih pustimo na cedilu."

Predsednik vlade Janez Janša se je na morebitne omejitve uživanja mesa na Twitterju odzval tako: 

Alenka Bratušek. Marjan Šarec Novice To se je zgodilo Bratuškovi in Šarcu Vesna Vuković, Robert Golob Novice GEN-I noče razkriti, kako je Golob biznisiral z novinarko Vukovićevo vrtec otroci Posel danes Kaj ima Robert Golob z ženinim otroškim vrtcem in kako je prišel do 206 tisoč evrov? #video Aleksandra Pivec Novice Daleč najboljše plačan politik skriva svoje prihodke Vesna Vuković, Robert Golob Novice Nakazovali so denar: zakaj Golob še vedno molči?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin