SiolNET. Posel danes Novice
0,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Brezposelnost v Sloveniji julija prvič letos zrasla

0,58

termometer

zaposlitev zavod za zaposlovanje delo | Število registriranih brezposelnih je na mesečni ravni poraslo prvič po januarju letos.  | Foto: Matej Leskovšek
Število registriranih brezposelnih je na mesečni ravni poraslo prvič po januarju letos. Foto: Matej Leskovšek

V Sloveniji je bilo konec julija registriranih 54.341 brezposelnih, kar je 0,9 odstotka več kot junija in 23,1 odstotka manj kot julija lani. Število registriranih brezposelnih je na mesečni ravni poraslo prvič po januarju letos.

V sedmem mesecu se je pri Zavodu RS za zaposlovanje na novo prijavilo 5.008 brezposelnih, 26,8 odstotka več kot junija in osem odstotkov manj kot julija lani. Med temi je bilo 2.920 brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas, 648 presežnih delavcev, 304 so bili iskalci prve zaposlitve, 46 pa je bilo brezposelnih zaradi stečajev.

Iz evidence je zavod odjavil 4.527 brezposelnih, od tega 2.502 zaradi zaposlitve oziroma samozaposlitve, kar je 30,8 odstotka manj kot junija in 38,8 odstotka manj kot julija lani.

V sedmih mesecih letos je bilo v povprečju prijavljenih 59.327 brezposelnih, 25,6 odstotka manj kot v enakem obdobju lani.

denar zapravljanje denarja dolar gospdoarstvo metanje denarja euro Posel danes Recesija v Evropi? Medtem ko številni varčujejo, Slovenci zapravljamo kot nori. NEMČIJA JEDRSKA ELEKTRARNA Posel danes Nemška vlada pred kapitulacijo? "To bi lahko bilo smiselno."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin