Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
17.43

Osveženo pred

7 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

pomoč poplave trgovina Spar

Petek, 1. 9. 2023, 17.43

7 mesecev, 4 tedne

Poplave: Spar svojim zaposlenim namenil 117 tisoč evrov pomoči

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Spar | Predaja donacije Rdečemu križu Slovenije. Na fotografiji od leve proti desni: predstavnik za odnose z javnostmi Rdečega križa Slovenije Matic Slapšak, predsednica Rdečega križa Slovenije mag. Ana Žerjal, direktorica marketinga Spar Slovenija Lidija Rakuša in predstavnica za odnose z javnostmi Spar Slovenija Pika Breskvar | Foto Spar

Predaja donacije Rdečemu križu Slovenije. Na fotografiji od leve proti desni: predstavnik za odnose z javnostmi Rdečega križa Slovenije Matic Slapšak, predsednica Rdečega križa Slovenije mag. Ana Žerjal, direktorica marketinga Spar Slovenija Lidija Rakuša in predstavnica za odnose z javnostmi Spar Slovenija Pika Breskvar

Foto: Spar

Ob neurjih, ki so v začetku avgusta prizadela Slovenijo, so v Sparu med prvimi priskočili na pomoč z donacijami za lokalne skupnosti, humanitarne organizacije in gasilce, ki so pomagali na terenu. V prvi vrsti so pomagali tudi svojim zaposlenim, ki so utrpeli škodo, in jim skupno namenili 117 tisoč evrov solidarnostne pomoči. V sodelovanju z Rdečim križem so organizirali akcijo zbiranja izdelkov za ljudi s poplavljenih območij ter žrtvam poplav preko štirih humanitarnih organizacij donirali dodatnih 35 tisoč evrov pomoči. Skupaj so tako donirali več kot 190 tisoč evrov.

Že med poplavami so se nemudoma odzvali na potrebe prebivalcev prizadetih območij in prostovoljcev v občinah Ravne na Koroškem, Črna na Koroškem in Dravograd ter jih večkrat oskrbeli s svežo hrano, prigrizki, vodo in energijskimi pijačami. Donacij v skupni vrednosti 16 tisoč evrov so bila poleg zgoraj naštetih deležna tudi različna gasilska društva po Sloveniji, ki so aktivno pomagala na poplavljenih območjih.

Most čez Kamniško Bistrico
Novice Začasni most skoraj že povezuje bregova Kamniške Bistrice #video

Z mislijo na svoje zaposlene so v Sparu organizirali tudi interni razpis za oškodovane sodelavce. Zaposlenim, ki so utrpeli škodo v poplavah, so namenili finančna sredstva v višini 117 tisoč evrov. Pomoči bo deležnih 48 zaposlenih, ki so se prijavili na razpis, med njimi tudi dva študenta. Pomoči so se pridružili tudi zaposleni v podjetju, ki so s pripravo paketov izdelkov v času poplav nesebično pomagali organizacijam in prostovoljcem, hkrati pa so tudi sami preko internega sklada darovali sredstva za svoje sodelavce, ki so v poplavah utrpeli škodo.

V avgustu so se povezali z Rdečim križem Slovenije in v vseh svojih trgovinah po Sloveniji organizirali akcijo zbiranja izdelkov za vsakdanjo rabo. Po grobih ocenah so zbrali za več kot 22 tisoč evrov izdelkov, namenjenih žrtvam poplav. Dodatna finančna sredstva v višini 35 tisoč evrov so v Sparu namenili tudi štirim humanitarnim organizacijam, in sicer Slovenskemu karitasu, Rdečemu križu Slovenije, Truhomi, inovativnemu zavodu za pomoč socialno ogroženim in ZPMS Ljubljana Moste-Polje, ki jih bodo razdelile oškodovanim posameznikom in družinam.

Fejmiči
Planet TV Zbiramo denar za prizadete v poplavah: poglejte, kako lahko prispevate tudi vi
Letuš
Novice Stroka o selitvi dela Letuša
Poplave Kamnik
Novice "To so ljudje, ki bodo po poplavah postavili državo na noge" #intervju
Ne spreglejte