SiolNET. Posel danes Novice
0,66

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Podpredsednik Sberbank: Prodali bomo svoj delež v Agrokorju

0,66

termometer

Sberbank
Foto: STA

Prvi podpredsednik ruske Sberbank Aleksandar Vedjakin je danes na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu novinarjem znova potrdil, da načrtujejo prodajo 39,2-odstotnega deleža v hrvaški družbi Agrokor v prvi polovici leta. Medtem izredna uprava koncerna pričakuje, da bo dogovorjeno poravnavo uveljavila v prvih treh mesecih.

Izredna uprava koncerna poskuša tudi refinancirati 1,1 milijarde evrov vredno posojilo roll-up, v katerem so poleg Sberbank sodelovali ruska VTB banka, ameriški sklad Knighthead in banka Unicredit. Obremenjujoče posojilo s 14-odstotnimi obresti namerava refinancirali do sredine tega leta.

Sberbank je prodajo svojega deleža napovedala pred časom, svetovalec predsednika uprave ruske Sberbank Maksim Poletajev pa je v začetku decembra lani potrdil, da so dobili nekaj ponudb. Zanimanje naj bi pokazali različni skladi iz ZDA, Kanade in Združenega kraljestva. Povedal je, da so z različnimi vlagatelji, tudi iz Kitajske in arabskih držav, začeli pogovore o refinanciranju Agrokorjevih dolgov.

Po mnenju nekaterih hrvaških medijev si je Vedjakin oziroma Sberbank z današnjimi izjavami skrčila manevrski prostor v pogajanjih za najboljšo ceno za delnico družbe. Kupci bi namreč lahko menili, da se jim s prodajo mudi. Po drugi strani pa jim prodajalec lahko sporoča, da kdor prvi pride, prvi melje, ugotavljajo v spletni izdaji Jutarnjega lista.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin