SiolNET. Posel danes Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Planet TV: Slovenija ne bo tako gostoljubna kot Azerbajdžan

3

termometer

Slovenija ne bo tako gostoljubna, kot je bil pred dobrim mesecem dni Azerbajdžan, ko je sprejel več kot 50 slovenskih politikov in gospodarstvenikov.

Gospodarski minister Radovan Žerjav - ki bo v prihodnjih dneh izstopil iz vlade - je odpovedal za jutri načrtovan sprejem azerbajdžanskega ministra.

Prešerne volje se je Radovan Žerjav s slovenskimi gospodarstveniki še ne dolgo tega sprehajal po veličastnem Bakuju. Sklenjeni so bili tudi posli, zato minister takrat ni skrival navdušenja: »Mislim, da je ta potencial potrebno izkoristit, pravzaprav bi bilo neumno ne ga izkoristiti.«

Azerbajdžan naj bi nesel zlata jajca. A Žerjav predstavnikom te bogate dežele ne bo vrnil gostoljubja, kot je v navadi, kar je nenavadno glede na njegove izjave. Kot politik v vladi pa je po naših informacijah odpovedal uradni sprejem ministra Kamaladina Hejdareva. Zakaj takšna odločitev ministra za gospodarstvo, še preverjamo.

Slovenijo in Azerbajdžan že desetletja povezujeta predvsem vojni heroj Mihajlo in rogaški turizem. Prav januarja pa je po Žerjavovih besedah zavil nov veter v gospodarskih odnosih. Ker je Žerjav dvignil roke od tega pomembnega sestanka, se bo jutri z Azerbajdžancem srečal minister Andrej Vizjak.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin