SiolNET. Posel danes Novice
3,87

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Namesto Jankovićevih sinov bi v Ljubljani 500 stanovanj zgradil srbski tajkun

3,87

termometer

Miodrag Kostić
Srbski poslovnež Miodrag Kostić Foto: MK Group

Približno 500 stanovanj bi podjetje srbskega poslovneža Miodraga Kostića v prihodnjih letih zgradilo ob Cesti dveh cesarjev v Ljubljani. Prvotno je projekt že pred več kot desetletjem načrtovalo podjetje Electa Naložbe, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Projekt z več sto stanovanji, poimenovan Vrtno mesto Sibirija, bo po desetletju mirovanja očitno vendarle izveden, v časniku Finance poroča novinar Aleš Perčič. Gradnjo je prvotno načrtovalo podjetje Electa Naložbe, ki je v lasti sinov ljubljanskega župana Zorana Jankovića. Zemljišča, na katerih bo morda stal del stanovanj, so v zadnjih letih zaradi dolgov Electe večkrat zamenjala lastnika, na koncu pa končala v rokah podjetja Monetic, ki je v lasti Miodraga Kostića. Del zemljišč, na katerih bo morda stalo novo naselje, pa je bilo v lasti podjetja Baza Dante, ki je končalo v stečaju. Zemljišča so zato pristala v lasti DUTB.

Bojan Križaj Posel danes Srbski tajkun nad vilo Bojana Križaja

Sprememba prostorskega načrta

Da je projekt Vrtno mesto Sibirija spet postal aktualen, razkriva predlog novega občinskega podrobnega prostorskega načrta (OPPN) Ljubljane, ki ga je vložilo podjetje Monetic. Celoten postopek sprejetja OPPN lahko traja tudi dve leti, vendar se lahko potrjevanje še zavleče, saj bo v primeru potrditve načrta investitor moral pridobiti še gradbeno dovoljenje. Kot pa je razvidno iz predloga, Kostić načrtuje gradnjo večjega števila trinadstropnih stanovanjskih objektov na skupno 57 tisoč kvadratnih metrih površine. Naselje bo imelo po zdajšnjih načrtih 488 stanovanj, vendar se končna številka lahko še spremeni.

Peter Jančič Siol Plus Medijske prostitutke in Jankovićeva pravna država Zoran Janković Novice Stožice: Zastaranje še pred sojenjem Zoranu Jankoviću

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin